De nieuwe Triumph Tiger Explorer Range

MY16_Explorer_XRT_RT_007

De nieuwe Triumph Tiger Explorer range, met een ruime keuze aan specificaties en (uit)schakelbare, selecteerbare en programmeerbare functies, biedt een scala aan motoren, dat het motorrijders mogelijk maakt om hun gewenste avontuur op maat te beleven.

De nieuwe Tiger Explorer familie is bedacht, ontworpen en gebouwd om voor alle avontuurlijke motorrijders de ultieme reis-adventure motorfiets te zijn. Het nieuwe Triumph Explorer gamma is verdeeld in twee verschillende modelvarianten; de XR-serie, ontworpen en geoptimaliseerd voor de ultieme rit op het asfalt, en de XC-serie die gemaakt is om offroad uit te blinken.

Vergelijkbare artikelen
MY16_TigerExplorer_XRt__cranberry_red.v001_1
Het topmodel is de Triumph Tiger Explorer XRt.

De algemene prestaties van de nieuwe Tiger Explorer krijgen een nieuw niveau qua dynamiek door het gebruik van verstelbare WP-vering op de twee instapmodellen. De andere vier modellen zijn voorzien van het baanbrekende Triumph Semi Active Suspension-systeem. Hierdoor kan de rijder elektronisch de instelling van de vering en demping aanpassen, waarbij de de veervoorspanning van de achterschokdemper automatisch wordt aangepast aan het terrein, resulterend in optimale grip en tractie in elke situatie.

De Tiger Explorer biedt standaard schakelbaar ABS en traction control (uit + 2 standen) op de XR en XC- instapmodellen, om haar berijders onder alle omstandigheden bestuurbaarheid, controle en feedback te geven op ondergrond die varieert van glad asfalt tot het meest ruige terrein. De andere vier varianten worden geleverd met het voor bochten geoptimaliseerde ABS en traction control, een garantie voor maximaal vertrouwen, zelfs bij het naderen van de meest uitdagende bochtenseries.

MY16_TigerExplorer_XCx_low__crystal_white.v001_4
Triumph Tiger Explorer XCx lage zadel variant

Bovendien is er de nieuwe Hill Hold Control-functie, die voorkomt dat de motor terugrolt bij wegrijden op een steile helling – een uitkomst wanneer de motor vol beladen is of plaats biedt aan een passagier. En Triumph introduceert voor alle modellen een first-in-class elektrisch verstelbaar windscherm, waarmee de rijder windbescherming en comfort tijdens het rijden voortdurend kan aanpassen. Top: een lage zadel variant is optioneel voor de XRx en XCx modellen.

De prijzen van de nieuwe Tiger Explorer serie zullen later bekend gemaakt worden. Vanaf eind maart zal de nieuwe serie bij de officiële Triumph dealer in de showroom staan.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button