Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Benelli’s volgende succesnummer?

Benelli’s volgende succesnummer?

Na de 500-serie heeft het Italiaanse Benelli nu de driekwartliterklasse in zijn vizier. Naar verluidt staat er een stijlvolle scrambler in de startblokken.

Sinds het Italiaanse traditiemerk Benelli van zijn Chinese eigenaren de nodige ontwikkelingshulp heeft gekregen, geeft de motorenbouwer uit Pesaro flink gas. Sinds de zomer ligt de focus op de opbouw van een nieuwe platform, namelijk in het driekwartliter-segment. De 752S is een naked bike die – net als zijn kleinere broertjes – motorrijders wil verleiden met solide techniek en een stijlvol designjasje in combinatie met een scherpe prijs.

Op deze basis staan nog meer modellen gepland. Natuurlijk wordt er een enduro verwacht, waarvan de ontwikkeling naar verluidt in een vergevorderd stadium verkeert. Wellicht mogen we ook nog op een toermotor rekenen. En op het persgedeelte van de Benelli-Website zijn de contouren van een nieuwe scrambler te zien, namelijk de Leoncino 800.

Wie een blik op de vele, ogenschijnlijk hoogwaardige details werpt, ziet naast een solide ogende upside-downvork een reminstallatie aan de voorzijde met het Brembo-logo erop. De monoshock achterin is instelbaar. Het zadel ziet eruit alsof het geschikt is voor een langere tocht. En dat lijkt ook te gelden voor de ruim bemeten brandstoftank, die een forse reikwijdte belooft.

Het staat nog niet vast wanneer deze scrambler zal worden gepresenteerd. Het zou best kunnen dat Benelli dit op de motorbeurs EICMA komende november zal doen. We wachten met spanning af.

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

Nieuwe Scrambler-eencilinder van Mash Motors

Voor minder dan 7000 euro is de Mash X-Ride, een ontzettend leuke Scrambler met een 650cc grote eencilinder, al vanaf juni bij de dealer te koop.

Suzuki V-Strom 1050/XT: het erfgoed van de DR-Big

Suzuki presenteert op de EICMA in Milaan de volgende generatie van de succesvolle V-Strom: de V-Strom 1050 en V-Strom 1050 XT.