BMW Motorrad Days en verdere evenementen geannuleerd

» bmw motorraddays absage web

UPDATE 24.04.2020: BMW Motorrad Days was een van de eerste evenementen die voor dit seizoen werden geannuleerd. Sinds het besluit van eind maart hebben veel meer traditionele evenementen moeten volgen. In het algemeen zijn alle gebeurtenissen die voor eind juni 2020 hadden moeten plaatsvinden, getroffen, aangezien in Duitsland, Oostenrijk en andere landen ten minste tot die datum een algemeen verbod op evenementen van kracht is. De Erzberg-Rodeo, de Club van Newchurch en de grotere evenementen van Harley in Duitsland behoren ook tot de slachtoffers. Of de Europese Bikeweek op de Faaker See ook geannuleerd wordt, is nog niet bepaald. Ook andere evenementen, zoals de Oost-Tiroolse Bikeweek, die gepland staat voor september of later, blijven de huidige situatie in de gaten houden.

Het wordt echter krap voor de beurzen INTERMOT en EICMA, die respectievelijk in oktober en november hun deuren zouden moeten openen. Als grote evenementen zullen ze nauwelijks kunnen worden gehouden. Vooral niet met het oog op de prominente afzeggingen aan de exposantenzijde: BMW en KTM hebben hun deelname aan beide beurzen al geannuleerd. Maar terwijl de jaarlijkse EICMA, als de belangrijkste Europese beurs, zich daar waarschijnlijk van zal herstellen, zal INTERMOT, dat slechts om de twee jaar wordt gehouden en al geruime tijd onder vuur ligt, waarschijnlijk in 2020 definitief worden opgeheven – ten minste in zijn huidige vorm.

OORSPRONKELIJK ARTIKEL: Nu is ook dit grote evenement getroffen door de coronacrisis. Na zorgvuldig beraad heeft het organisatieteam van BMW Motorrad Days besloten dit evenement – eigenlijk het 20-jarige jubileum – van 3 tot 5 juli 2020 in Garmisch-Partenkirchen te annuleren. De huidige omstandigheden laten de planning van dit evenement met de nodige lange voorbereidingstijden en daarmee het doorgaan van de BMW Motorrad Days niet toe.

Met deze vroege annulering wil het organisatieteam ook buitenlandse gasten tegemoet komen, die hun reis naar Beieren doorgaans geruime tijd vooraf plannen. Daarom is het evenement niet uitgesteld naar een latere datum in dit jaar, maar doorgeschoven naar het seizoen 2021.

Burgemeester Dr. Sigrid Meierhofer betreurt de annulering ten zeerste, maar benadrukt: “In de huidige situatie kan ik deze beslissing in alle opzichten begrijpen, ook al betekent dit uiteraard een pijnlijke aderlating voor onze gemeenschap. Ik kijk nu al uit naar de jubileumeditie in 2021 ofwel de 20e BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen.”

David Stiehler, projectmanager van GaPa Tourismus GmbH: “We betreuren allemaal ten zeerste de annulering van de BMW Motorrad Days 2020 in Garmisch-Partenkirchen – deelnemers, helpers ter plaatse, partners, serviceproviders en natuurlijk wij in het organisatieteam. De beslissing is echter verantwoord en juist. Nu is het tijd om vooruit te kijken: we verheugen ons op 2021, wanneer we samen met BMW Motorrad en alle motorrijders het 20-jarig jubileum van de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen vieren.”

Vergelijkbare artikelen

Back to top button