Sena Outrush R: communicatieve klapper

» 210823 Sena Outrush

Met een prijs van 279 euro is de Sena Outrush R in de eerste plaats een goede deal, want hij is niet alleen een comfortabele systeemhelm voor toertochten en reizen, maar bevat ook een communicatie-unit. Met de nieuwste versie 5.0 van de in de helm geïntegreerde Bluetooth-eenheid kunnen in totaal vier gebruikers met elkaar praten. En natuurlijk werkt hij ook als een klassieke intercom voor gesprekken met de duopassagier. Gekoppeld met een smartphone is hij ook geschikt voor navigatiemeldingen, telefoontjes en muziek.

Dankzij de dubbele P/J-homologatie kan hij als jethelm en als integraalhelm worden gebruikt. Een zonnevizier beschermt tegen invallend zonlicht. De nieuwe helm wordt gesloten met een ratelsluiting uit metaal.

Twee kleuren in de maten S tot XXL

De polycarbonaat buitenschaal met EPS-kern is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk wit of matzwart in de maten S tot XXL. Voor frisse lucht zorgen de ventilatieopeningen op de kin en het voorhoofd en de uitlaatopening aan de achterkant van het hoofd. De ademende mesh-voering zit de luchtstroom van de helm nauwelijks in de weg.

Met een gewicht van iets meer dan 1700 gram is de Outrush R ongeveer even zwaar als vergelijkbare systeemhelmen. Hij is geen lichtgewicht, maar een functionele reisgezel die standaard een communicatie-unit aan boord heeft. Die wordt bediend via drie toetsen op de helmschaal. De niet-uitneembare oplaadbare accu is volgens de fabrikant goed voor twaalf uur gesprekstijd. Je stelt de unit in middels de Sena Utility App, die gratis kan worden gedownload in de appstores. sena.com

Vergelijkbare artikelen

Back to top button