Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » De Himalayan is klaar voor Europa

De Himalayan is klaar voor Europa

Royal Enfield brengt de Himalayan met een motorblok dat is aangepast aan de nieuwste emissienormen naar Europa. Technisch gezien is de aanpassing van de Royal Enfield Himalayan aan de Euro 5-eisen het grootste verschil met het vorige model. De oudste nog in bedrijf zijnde motorfabrikant, sinds jaar en dag gevestigd in India, grijpt de upgrade ook aan om enkele details aan te passen.

De kleine avonturier is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren. Granite Black bestaat uit mat en glanzend gelakte delen. Verder zijn er Mirage Silver, Pine Green, Rock Red, Lake Blue en Gravel Grey.
Het uitschakelbare ABS op het achterwiel zal vooral off-roadpiloten bevallen. Om nooit de weg kwijt te raken, beschikt de nieuwe Himalayan nu ook over turn-by-turn navigatie, dat Royal Enfield baseert op Google Maps. De berijder kan zijn smartphone koppelen via de bijbehorende app.

De prijzen beginnen bij € 5.849 (Nederland) respectievelijk € 4.899 (België) in elke kleur behalve Red Rock, dat 100 euro duurder is.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

x

Check Also

Royal Enfield Himalayan: kleine avonturier

De Royal Enfield Himalayan is een klein, licht en betaalbaar adventure-model – verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2017.

Nieuwe eencilinder-enduro van Royal Enfield

Is er in Europa wel animo voor een eencilinder met 400 cc cilinderinhoud en 25 PK? Wij zeggen: absoluut!