European Bike Week viert 2023 jubileum

Een van de grootste motorevenementen in Europa vindt in 2023 voor de 25e keer plaats.

Toen in 1998 voor het eerst ruim 15.000 deelnemers bij het Faakmeer samenkwamen om een heel bijzondere samenkomst te vieren, werd het evenement nog volledig gedomineerd door het Amerikaanse cultmerk Harley-Davidson. In slechts het tweede jaar werd het de European Bike Week, die vervolgens tot het grootste evenement in zijn soort in Europa en het op twee na grootste wereldwijd uitgroeide. Inmiddels behoort ongeveer de helft van de meer dan 100.000 deelnemers, die al jaren regelmatig komen, tot de harde Harley-kern; de andere helft bestaat uit fans van alle merken.

European Bike Week
© Region Villach Tourismus GmbH / Adrian Hipp

Harley Village is het hart van de European Bike Week

Het centrum van het evenement is nog steeds de Harley Village met zijn grote tentenkamp, dealertenten en showpodium. Maar er zijn ook permanente evenementen opgezet op andere plaatsen rond het Faakmeer, deels particulier, deels georganiseerd door de gemeenten. Van 5 tot 10 september 2023 zijn er grote festiviteiten rond het inmiddels wereldberoemde meer, want dan viert de European Bike Week zijn 25e verjaardag. In Arneitz Village beginnen de evenementen op 31 augustus en duren tien dagen.

European Bike Week
© Region Villach Tourismus GmbH / Adrian Hipp

Het programma omvat niet alleen gezelligheid, maar ook veel actie. De nieuwste Harley-modellen kunnen worden getest tijdens demoritten. De Custom Bike Show trekt altijd een bijzonder groot aantal bezoekers. Hier worden de mooiste conversies gekozen. Natuurlijk gebruiken veel deelnemers de tijd ook om rond het Faakmeer te toeren. Er zijn tal van bestemmingen in Karinthië, en andere zo ver weg als Slovenië en de Italiaanse regio Friuli. Wie niet zelf op weg wil, vindt aansluiting in het uitgebreide aanbod aan begeleide tochten.

Vergelijkbare artikelen
European Bike Week
© Region Villach Tourismus GmbH / Michele Blazan

Grote parade met wel 25.000 motoren

De avondshows op de podia bij het meer behoren tot de hoogtepunten. Veel internationale rock- en coverbands spelen dan. En op de dag voor vertrek begint traditioneel de grote parade met wel 25.000 motoren en ongeveer 100.000 toeschouwers langs de route.

Het uitgebreide jubileumprogramma kan worden bekeken op de website van de European Bike Week. Het Arneitz Village heeft ook een eigen overzicht op internet.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button