Startpagina » NIEUWS » In juni wordt de Sella Ronda afgesloten

In juni wordt de Sella Ronda afgesloten

pordoi-00547

Als je deze maand (juni) in de Dolomieten de legendarische Sella Ronda wil rijden, houd er dan rekening mee dat je tegen het einde van de maand met afsluitingen te maken krijgt. Op alle vier de passen die samen het boeiende rondje rond het Sellamassief vormen – Campolongo, Grödnerjoch, Pordoijoch en natuurlijk het Sellajoch – vindt op 21 juni 2015 tussen 8.30 en 15.30 uur de Sellaronda Bike Day plaats. De passenronde is die dag het domein van amateurwielrenners en daarom afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Een week later gaan de profrenners van start: De Sellaronda Hero geldt als een van de zwaarste mountainbikewedstrijden ter wereld. Hij vindt op 27 juni 2015 op de Sella Ronda plaats. Reeds voorafgaand aan de wedstrijd kan het verkeer er te maken krijgen met hinder. Wij adviseren je daarom om de tweede helft van juni je motorplezier in een andere alpenregio te zoeken en je rondje rond de Sella te bewaren voor een andere periode.

ALPENPASSEN overzicht

sellaronda

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

Het nieuwe passenportaal

Meer inhoud en een nieuwe look geven de bezoeker een beter overzicht van de actuele toestand van inmiddels al 700 passen en bergwegen in Europa.

De tien hoogste Alpenpassen

Als het om de hoogste geasfalteerde passen in de Alpen gaat, zijn sommige misverstanden lastig uit te roeien. Wij doen een poging met deze opgeschoonde top-10.