Intermot in Keulen geannuleerd voor 2020

Intermot 2020

INTERMOT is nu ook geraakt: de tweejaarlijkse motorbeurs in Keulen is geannuleerd voor 2020. Oorspronkelijk zou het worden gehouden van 6 tot 11 oktober met twee vakbezoekersdagen en vier publieksdagen. De annulering is echter geen verrassing meer, want twee van de belangrijkste exposanten – BMW Motorrad en KTM, en zeker de meest populaire – hadden hun deelname voor 2020 al geannuleerd.

Verrassend genoeg heeft de beurs van Keulen als organisator en de duitse Vereniging voor de Motorfietsindustrie IVM als conceptuele sponsor de annulering echter niet gebruikt om de timing en het concept van de beurs te wijzigen. Beide waren al op de laatste INTERMOT 2018 bekritiseerd. Waarnemers verwachtten eigenlijk dat de beurs zou worden geherpositioneerd, misschien als de grootste regionale beurs met een enorm verzorgingsgebied vanuit NRW, de buurlanden en tot ver in de Benelux. Dit zou ook een nieuwe planning in de richting van de winter/lente, omdat traditioneel alleen dan de nieuwigheden van het komende motorseizoen kunnen worden getoond.

Vergelijkbare artikelen

Het lijkt er echter op dat het vorige concept wordt gehandhaafd en dat er ook weinig openheid is met betrekking tot een wijziging van de planning. De nieuwe datum – van 5 tot 9 oktober 2022 – werd al aangekondigd samen met de annulering. Met de annulering van INTERMOT wordt het steeds onwaarschijnlijker dat het voor november geplande EICMA in Milaan wordt gehouden – in ieder geval voor 2020.


ALPENTOURER lezersonderzoek 2020

Neem hier deel


Vergelijkbare artikelen

Back to top button