INTERMOT nieuws: Yamaha SCR950

intermot-yamaha-scr950-1

Tijdens INTERMOT 2016 in Keulen gaat Yamaha zijn succesvolle Sport Heritage segment uitbreiden met de nieuwe SCR950: een stijlvolle en functioneel vormgegeven V-twin die perfect past bij het tijdloze imago van de iconische ‘street scrambler’.

Deze fraaie nieuwe Yamaha ‘street scrambler’ wordt aangedreven door een krachtige, koppelrijke en luchtgekoelde V-twin, gemonteerd in een stalen buizenchassis. Een pure machine gericht op de huidige generatie motorrijders die een stoere no-nonsense motorfiets willen, een machine die gebouwd is voor de ‘looks’.

Het brede stuur met dwarsstang, de spaakwielen met aluminium velgranden en de heavy-duty banden en voorvorkhoezen laten zien dat de nieuwe Yamaha SCR950 een ‘coole vintage look’ combineert met hedendaags design en moderne technologie. Een hoger zadel met vlak profiel geeft een verhoogde zitpositie met volop bewegingsvrijheid, en ook het nieuwe, grotere 17-inch achterwiel zorgt voor een hogere zitpositie en meer bodemvrijheid.

De geheel in zwart afgewerkte, compacte luchtgekoelde 60 graden V-twin produceert een prettig pulserend vermogen en levert een zeer lineair koppel. Dit maakt van de SCR950 een geweldige allrounder die garant staat voor optimaal rijplezier. De compacte tweecilinder krachtbron levert een toonaangevend koppel van 79,5 Nm bij slechts 3.000 tpm.

intermot-yamaha-scr950-3

De SCR950 is uitgerust met spaakwielen met aluminium velgen, een must voor elke ‘street scrambler’. De heavy-duty Bridgestone banden, voorzien van grof profiel, zijn zowel geschikt voor op de verharde weg als ook op de onverharde paden De SCR950 profiteert ook van een groter 17-inch achterwiel met authentieke spaken, dat voor een hogere zitpositie en verbeterd rijgedrag zorgt, en bovendien meer bodemvrijheid biedt.

De conventionele telescopische voorvork met Ø 41 mm buizen zorgt voor een zeer comfortabele vering en is voorzien van duurzame voorvorkhoezen die stof en vuil buiten houden. Aan de achterzijde bevinden zich twee schokdempers met gascilinders met een veerweg van 110 mm. Het veersysteem van de SCR950 staat garant voor een comfort en uiterst stabiele rijgeigenschappen.

De nieuwe Yamaha SCR950 is vanaf Februari 2017 in twee kleuren beschikbaar.

Meer informatie

 

Vergelijkbare artikelen

Back to top button