Loibl-pas afgesloten vanwege steenslag

Loibl-pas afgesloten
© PGD Bistrica pri Tržicu

De Loiblpas is een van de belangrijkste verkeersverbindingen tussen de Oostenrijks deelstaat Karinthië en Slovenië. Enorme rotsblokken braken op zondag op 200 meter boven de Loiblstraße aan de Sloveense kant los en vielen op de weg. Na een eerste bezoek aan de plek des onheils werd besloten om de weg voorlopig te sluiten.

Volgens geologen bestaat er een onmiddellijk gevaar dat er nog meer rotsblokken los zullen raken van het gesteente en op de weg zullen vallen. In de komende paar dagen zullen drones worden ingezet om foto’s te maken van het getroffen gebied, wat gedetailleerde informatie zal opleveren. Het Sloveense ministerie van verkeer gaat er momenteel van uit dat de weg ongeveer anderhalve maand dicht moet blijven. Het herstel kan tot één miljoen euro kosten.

Pendelaars en reizigers moeten daarom de komende weken een flinke omweg nemen. Naast de tolplichtige Karwankentunnel zijn de Wurzenpass en het Seebergsattel de enige alternatieven voor automobilisten. Beide paswegen zijn niet toegankelijk voor zwaar verkeer. Dagelijks geactualiseerde informatie hierover en meer dan 400 andere passen en bergwegen zijn hier te vinden in de portal.

Vergelijkbare artikelen

Vergelijkbare artikelen

Back to top button