Moto-Skiveez functionele shorts voor meer zitcomfort

moto-skiveez-adv650

Shawn Lupcho is een gepassioneerde motorrijder en beklimt daarnaast met evenveel plezier zijn mountainbike. Het viel hem op dat hij op zijn fiets urenlang zonder zitvlakproblemen kon rijden, maar dat dit op zijn zogenaamd comfortabele motor – toch een BMW GS – niet lukte?

De gedachte bleef aan hem knagen, en zoals dat vaak gaat, ontstaat er uit een gedachte die maar lang genoeg blijft knagen een idee. Voor wielrenners zijn er al sinds mensenheugenis fietsbroeken met een gepolsterd kruis verkrijgbaar. Die probeerde hij uit, maar dat bleek een misser, want de polstering van een fietsbroek bleek niet voldoende aangepast aan de manier waarop je op een motorzadel zit.

innovationDaarom riep hij na verloop van tijd de hulp in van een van de meest vooraanstaande fabrikanten in Italië die zich met de zitergonomie in de prestatiesport bezighouden. Eerst werden ‘heat maps’ gemaakt, die precies laten zien waar de drukpunten op het stuitbeen, billen en dijen op verschillende typen motor zich bevinden. Op basis van die gegevens zijn de verschillende soorten Moto-Skiveez® ontstaan: functionele onderbroeken voor meerdere motortypen, bijvoorbeeld voor reisenduro’s of cruisers.

De Adventure Skiveez is gemaakt voor motorrijders die rechtop zitten en waarbij de knie zich onder het zitvlak en de heupen bevindt. Tijdens een lange motorrit worden de binnenzijde van de bovendij, het bovendeel van de lies en delen van het bekken het zwaarst belast. De polstering van de Adventure Skiveez vermindert dankzij zijn speciale vorm de druk op het zitvlak en beschermt de liesstreek en de binnenzijde van de bovendij tegen schuren. Daarmee zijn de Adventure Skiveez vooral geschikt voor reisenduro’s, nakedbikes, retrobikes (en klassiekers) en de meeste sportieve toermachines.

De Cruiser Skiveez is vrij universeel vormgegeven, en daardoor geschikt voor veel soorten motoren en daarnaast ook voor de duopassagier. Bij deze zitpositie bevindt zich de knie ter hoogte van het heupgewricht en worden het stuitbeen en de bekkenbeenderen het meest belast. Daarom is vooral deze plek goed gepolsterd, waardoor de druk tot een minimum wordt beperkt en ook een lange toertocht een pijn- en irritatieloos plezier wordt. Cruiser Skiveez zijn vooral geschikt voor bijna alle soorten toermotoren, natuurlijk ook voor Cruisers. De vormgeving is ook prima geschikt voor de meeste passagiers.

Vooral bij een zadel dat uit twee delen bestaat en/of een niveauverschil heeft, waarbij druk op het stuitbeen wordt uitgeoefend, zorgen de Moto-Skiveez duidelijk voor verlichting. Speciaal voor vrouwen zijn er nu ook speciaal vormgegeven Lady Skiveez. De originele Moto-Skiveez® hebben een snit die aangepast is aan het lichaam van de man.

De verschillende pads van deze functionele onderbroeken zijn antibacterieel behandeld en helpen niet alleen drukklachten maar ook huidirritatie verminderen. Het ademende en vochtabsorberende textiel zorgt voor een plezierig draagcomfort.

Moto-Skiveez-logo

Wij hebben ze langdurig getest, en onze conclusie is: ze helpen echt. Zeer goed zelfs. Het idee en de uitvoering bevallen ons zo goed dat we de tot dusver alleen in de VS verkrijgbare Moto-Skiveez® in onze webshop hebben opgenomen.

Vergelijkbare artikelen

Een opmerking

  1. Ja jongens, kom nou, een onderbroek voor € 75 is toch echt te gek hoor!

Back to top button