Motortestcentrum High-Bike begint vijfde seizoen

high_bike_paznaun_01

Het motortestcentrum High-Bike in Paznaun-Ischgl in het Oostenrijkse Tirol, het enige in de Alpen waar je meerdere merken kunt testen, begint op 1 juni 2015 aan zijn vijfde seizoen. Dit jaar kun je kiezen uit zo’n vijftig motoren van de Europese merken BMW, Ducati, KTM en Triumph. Zij stellen nagenoeg al hun nieuw gepresenteerde modellen ter beschikking voor een testdag.

Opnieuw meer testmotoren

Ook in het vijfde seizoen presenteert BMW het grootste aanbod aan motoren. Naast de publiekslieveling R 1200 GS en zijn avontuurlijke broer, de GS Adventure, zijn dat de nieuwelingen R 1200 R Roadster, de sporttourer R 1200 RS en de opgefriste F 800 R Roadster. De nieuwe sportieve adventurebike S 1000 XR is pas laat geïntroduceerd en zal daarom pas enkele weken na de seizoensstart aan de testvloot worden toegevoegd. Natuurlijk staan de vorig seizoen zeer populaire modellen R nineT en S 1000 R Roadster ook klaar voor een ritje door Tirol.

Vergelijkbare artikelen

Traummotorrad-auf-Tagestestfahrten-ausprobieren

Ducati heeft natuurlijk de nieuwe Multistrada klaarstaan. Hij belooft net zo’n succes te worden als zijn voorganger, die de voorbije jaren tot de meestgevraagde testbikes behoorde. En het ziet ernaar uit dat ook de nieuwe Scrambler regelmatig de weg op  voor een proefrit. Een nieuwkomer is de Ducati Monster 821, die zijn grote broer, de Monster 1200, in Ischgl gezelschap komt houden.

KTM, dat in Oostenrijk een thuiswedstrijd speelt, stelt een breed aanbod aan testmodellen ter beschikking: van de nog jonge Duke 390 (geschikt voor rijbewijs A2) tot de nieuwe 1050 Adventure en de vorig seizoen veelgevraagde 1190 Adventure tot de sportieve Super Duke 1290R.

Triumph-aber-auch-KTM,-BMW-und-Ducati-sind-2015-wieder-mit-dabei

Maar de Britten pakken pas echt flink uit: Triumph staat in Paznaun met de retromodellen Thruxton en Bonneville, de beide nieuwe Tiger 800-versies XRx en XCx en daarnaast de adventuremodellen Tiger Explorer en de Tiger Sport 1050. Ook de jonge luxetourer Trophy SE en de Rocket Roadster staan klaar voor een toertocht door de Oostenrijkse Alpen.

High-Bike Testcenter in Paznaun: een succesformule

Het testcenter is van 1 juni tot 30 september 2015 elke dag geopend. Van 8.00 tot 10.30 uur kun je je gereserveerde motor ophalen en van 16.30 tot 19.00 uur kun je hem terugbrengen. Het is niet mogelijk om hem langer dan een dag te lenen. Het leenbedrag bedraagt voor motoren in categorie 1 ook dit jaar slechts 70 euro (zonder gastenkaart van Paznaun 100 euro). Voor motoren in categorie 2 bedragen de kosten 90 euro (zonder gastenkaart van Paznaun 120 euro). Dat is inclusief een all-riskverzekering met een eigen risico van 500 euro (waarvoor een borg nodig is).

Wer-ohne-kommt,-kann-trotzdem-testen

Je krijgt de motor met een volle brandstoftank mee en moet hem ook weer met een volle tank teruggeven. Het is niet mogelijk om de motor meerdere dagen mee te nemen omdat iedere gast de kans moet krijgen om een proefrit te maken op zijn droommotor. Je mag elk model dus maar één dag testen.

HIGH-BIKE

Vergelijkbare artikelen

Back to top button