MV Agusta lanceert een toerraket

Turismo-Veloce-2

Vanuit het niets komt MV Agusta met een echte toerraket op de proppen. De Turismo Veloce Lusso 800 heeft de eigenschappen om een verkoopsucces te worden. De belijning is van Italiaanse schoonheid, de motor is een 800cc driecilinder die we al kennen van de F3. Die belooft flink wat trekkracht en een rustige motorloop: iets waar Triumph al jarenlang succes mee heeft. De motor heeft een vermogen van 125 pk en een koppel van 84 Nm. Strijdklaar komt het gewicht op 220 kilo, leeg zijn dat er 207. In de tank past bijna 20 liter.

Het uiterlijk is gedrongen, een beetje zoals de Hyperstrada van Ducati, inclusief rechte zithouding. De standaard koffers omsluiten nauw de fraaie achterkant. Het semi-actieve chassis zorgt voor optimaal bodemcontact. Links zien we de fraaie enkele achterwielophanging, rechts drie extreem korte einddempers. Alleen de zithoogte, die een forse 870 millimeter bedraagt, zou voor menig geïnteresseerde een struikelblok kunnen zijn.

Vergelijkbare artikelen

Over de prijs en de beschikbaarheid van de met een kleuren-lcd-cockpit uitgeruste diva is nog niets bekend. De Lusso komt in ieder geval met geïntegreerde navigatie, wat een trend in het toersegment lijkt te zijn. Adieu externe apparaten, hallo geïntegreerd systeem. Er komt een nieuwe digitale golf op ons af…

Vergelijkbare artikelen

Back to top button