Nieuwe action-camera van TomTom

tomtom_IMG_4058

De TomTom Bandit probeert een marktaandeel te veroveren op de felomstreden markt voor action-camera’s. Wat Apple met de iPhone voor elkaar kreeg, wil TomTom met de Bandit herhalen. De camera van de Nederlandse navigatiespecialist moet scoren met een eenvoudige bediening, hoge kwaliteit en stijlvol design.
TomTomBandit_Einzelteile
Het is de eerste action-camera met ingebouwde mediaserver. Die heeft als voordeel dat je foto’s en filmpjes kunt bekijken en bewerken zonder ze eerst naar je smartphone te hoeven uploaden. Dankzij allerlei sensoren, die zaken als acceleratie, hellinghoek en zelfs de polsslag meten – via een borstband die met bluetooth is verbonden –, in combinatie met instellingen die je zelf kunt invoeren, is het een simpel klusje om van je ruwe beeldmateriaal een leuk filmpje in elkaar te knutselen.

TomTom-Bandit-Action-KameraDe Bandit action-camera heeft allerlei nieuwe slimmigheidjes in zich. Zo gaat hij zonder kabel door het leven. De 1900 mAh-accu en de SD-kaart zitten op een zogenaamde ‘batt-stick’ en kunnen – eenmaal uit de camera gedraaid – in de usb-aansluiting van een computer of lader worden gestoken.

De camera heeft vele features en instellingen. Versnellen en vertragen in slow motion zijn zinvolle toevoegingen, en alles gaat in high quality. Het basispakket, dat een adviesprijs van 429 euro heeft, bevat al aardig wat accessoires die bij andere merken los gekocht moeten worden (spatwaterdichte behuizing, houders).

TomTom heeft aangekondigd dat er steeds meer accessoires op de markt zullen komen. Onze eerste indruk: uitstekende afwerking, chic design, goede bediening. En het belangrijkste is wel dat we eindelijk snel een filmpje van onze motoravonturen kunnen maken, zonder thuis urenlang achter de pc te hoeven zitten. Dat is gewoon leuk!

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen

Back to top button