Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Nieuwe banden voor toertochten

Nieuwe banden voor toertochten

Naast nieuwe motoren worden er elk jaar nieuwe accessoires geïntroduceerd. We hebben interessante nieuwe banden voor je gevonden.

Bridgestone

Ondanks het grove loopvlak is de Bridgestone Battlax AT41 vooral bedoeld voor gebruik op asfalt. Met name op nat wegdek biedt het rubber volgens de makers een uitstekende grip. Voor de achterband worden twee compounds gebruikt: hard in het midden, zacht op de flanken. De M+S-markering maakt het gebruik in alle seizoenen mogelijk. De banden zijn verkrijgbaar in alle standaard 17- en 19-inch maten, ook als 90/90-21 voor en 150/17-18 achter.

Continental

De nieuwe Conti RoadAttack 4 voor sport-toermachines en reismotoren heeft volgens de fabrikant een extreem korte opwarmfase. Compound en profiel zijn geoptimaliseerd voor betere grip op nat en droog wegdek. De beschikbare maten zijn 120/70 voor en 160/60, 180/55, 190/50 en 190/55 achter – alle in 17-inch formaat.

Dunlop

Met keuze uit zeven maten voor en veertien achter zet Dunlop de Roadsmart 4 extreem breed in de markt. Hij is bedoeld voor bezitters van naked bikes, toermotoren en sporttoermotoren, maar ook voor crossovers en grote reis­enduro’s die vooral op asfalt gebruikt worden. De belofte is hogere kilometrage en betere grip op nat wegdek.

Geef een reactie

x

Check Also

Nieuwe ster aan de bandenhemel

Volgepompt met nieuwe technologie presenteert bandenfabrikant AVON de gloednieuwe hypersport-touringband Spirit ST.

ALPENTOURER 3/2015

De ALPENTOURER BENELUX-editie 3/2015 met toeren, tips en informatie over Italië, Oost-Tirol en Luxemburg.