Nieuwe ferry naar Noorwegen

» hollandnorwaylines1

De meeste veerverbindingen naar Noorwegen varen al sinds jaar en dag, maar de vertrekhavens liggen vanuit Nederland en Vlaanderen een flink eind uit de buurt. Tot nu toe moest iedereen die naar het land van de fjorden wilde naar Kiel in Noord-Duitsland of nog veel verder, naar Hirtshals in Denemarken rijden. De “landbrug” over Denemarken en Zweden veroorzaakt ook veel bandenslijtage nog voor je op de gewenste bestemming aankomt.

De ferry van Holland Norway Lines verkort de reis naar Noorwegen drastisch. Deze veerverbinding is nieuw voor het seizoen 2022.

Vergelijkbare artikelen

Daarom is het ferrynieuws dat voor dit seizoen te melden valt bijzonder goed: voor het eerst heeft een Nederlandse maatschappij, Holland Norway Lines, het aangedurfd om deze felomstreden markt te betreden. Sinds 7 april van dit jaar kunnen passagiers en hun voertuigen inschepen op de MS Romantika, die gehuurd wordt van rederij Tallink. Driemaal per week vertrekt deze veerboot om 15 uur uit Eemshaven vlakbij Groningen en komt de volgende dag om 9 uur in Kristiansand aan. De terugreis hanteert dezelfde vertrek- en aankomsttijd.

Welkom alternatief

Deze route is een interessant alternatief voor reizigers uit Nederland en Vlaanderen. De heen- en terugreis worden immers bekort met vele uren rijtijd en honderden saaie snelwegkilometers.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button