Nieuwe motorkousen in frisse kleuren

ALPENTOURER motorsokken

De voeten van een motorrijder hebben behoorlijk wat te verduren. Ze zitten urenlang in strakke laarzen, soms bij temperaturen die voor zulk schoeisel eigenlijk veel te hoog zijn. Desondanks mag er geen pijn of afkoeling ontstaan, en mogen ze bij voorkeur ook geen onprettige geur veroorzaken. Dat is allemaal mogelijk, als je tenminste de passende functionele motorsokken of -kousen uit onze collectie draagt.

Wij hebben een nieuwe fabrikant in Duitsland gevonden die precies de juiste voetbekleding voor ons als toermotorrijders produceert. Na onze tests vanaf het begin van het seizoen concluderen we dat deze nieuwe producten uitstekend voldoen en daarom nemen we ze vanaf nu op in het aanbod in onze webshop. Daar vind je nu al onze Coolmax functionele sokken als all-year product alsmede halfhoge functionele sokken in twee kleurcombinaties. Wat nog ontbrak, waren hoge sokken en kousen met lichte een middelsterke compressiewerking.

Die laatste twee producten zijn vanaf nu bij ons verkrijgbaar, waarmee meteen nieuwe en frisse kleuren worden geïntroduceerd. De ENDURANCE compressiekousen zijn er in klassiek rood-zwart voor hem en haar.  Daarnaast zijn ze voor de dames als PINK LADY variant verkrijgbaar in modieus roze-zwart.  Dankzij de dichtgeweven, ademende constructie zijn deze lichte compressiekousen ook geschikt voor hogere buitentemperaturen. Het hightech-weefsel absorbeert vocht en transporteert het naar buiten, zodat de voet altijd droog blijft. Anatomisch gevormde polsterzones stabiliseren en beschermen de voet en het scheenbeen. Door de schokdempende werking van de frotteezool worden de gewrichten ontlast. De lichte compressiewerking helpt het opzwellen van de voet voorkomen zonder te knellen, ook tijdens een lange rit. De compressiekousen zijn verkrijgbaar in de schoenmaten 35-38, 39-42 en de rood-zwarte variant tevens in 43-46. Ze kosten 17,95 euro per paar.

Ook de nieuwe motorsokken hebben we de laatste maanden met veel plezier gedragen tijdens onze motorreizen. Voor laarzen met een hogere schacht zijn ze precies hoog genoeg en bezitten ze de goede materiaalsterkte. De sokken zijn versterkt aan de zool, hiel en tenen. Precies op die plekken wordt de voet gestabiliseerd, wat irritatie door drukpunten helpt voorkomen. Actieve protectoren op het scheenbeen en de bovenzijde van de voet helpen het ontstaan van schaafwondjes en drukpunten grotendeels voorkomen. Tegelijkertijd wordt het beschermde gebied optimaal geventileerd middels de speciale luchtkanaaltjes.

Het tweevoudig geïntegreerde stretchweefsel op de middenvoet en de enkel heeft een lichte compressiewerking en verhindert het irritante verschuiven van de sok. Een brede, elastische band aan de bovenzijde helpt het afzakken van de sok voorkomen. De sokken zijn vervaardigd uit speciaal synthetisch weefsel dat de voet permanent ventileert om ook onder intensieve omstandigheden een gezond voetklimaat te waarborgen.

We bieden deze van de lente tot de herfst comfortabele motorsokken aan in de schoenmaten 35-38, 39-42, 43-46 en zelfs 47-50. Ze zijn verkrijgbaar als EAU-ROUGE in fris rood-geel met zwarte accenten en als RALLYE-ADV in de klassieke KTM Adventure-combinatie oranje-blauw. Ze kosten 9,95 euro per paar.

Meer informatie over de motorsokken en -kousen en andere functionele kleding voor toermotorrijders vind je in onze webshop.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button