Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Nieuwe seventies-Yamaha met modern hart

Nieuwe seventies-Yamaha met modern hart

xsr700.bmpWij van Alpentourer vinden ‘m mooi: de nieuwe Yamaha XSR700. Met zijn jaren 70-looks zal hij zeker jongere motorrijders aanspreken, en natuurlijk ook oudere die zich zijn beroemde voorganger XS650 herinneren. De two-tone buddyseat en de vele aluminium accenten dragen bij aan zijn retro uitstraling. Je kunt hem helemaal zelf naar je smaak aanpassen en zelfs is het subframe afneembaar als je dat wil vervangen door een ander.
De nieuwkomer is lekker licht – hij weegt slechts 186 kilogram – en is slank gebouwd. Zijn hart is echter verre van retro: de paralleltwin met een cilinderinhoud van 698 cc is helemaal van 2015. De ingenieurs van Yamaha zeggen dat het blok zodanig is ontworpen dat je er lekker schakellui mee kunt toeren. Wie een proefrit wil maken, moet nog even geduld hebben, want de XSR700 staat pas in november bij de Yamaha-dealer.
Op de website van Yamaha vind je meer informatie.

x

Check Also

Yamaha Ténéré 700 Rally Edition

Yamaha Ténéré 700: de geest van Dakar

De middenklasse Ténéré van Yamaha is geüpgraded naar de Ténéré 700 Rally Edition.

Nieuwe half-liter motoren Brixton Crossfire 500 / 500X

Met de Crossfire 500 heeft Brixton Motorcycles zijn eerste half-liter motor geïntroduceerd. De mooie naked bike overtuigt met hoogwaardige onderdelen, maar ook met lage prijzen.