Noorwegen veerboot zal in 2023 uit Emden vertrekken

Holland Norway Lines verhuist in eerste instantie naar Cuxhaven en vervolgens op 1 juni 2023 naar Emden.

Een jaar geleden lanceerde de jonge veerbootmaatschappij Holland Norway Lines haar Noorwegen veerboot MS Romantika op meerdere wekelijkse verbindingen tussen Eemshaven in Nederland en Kristiansand in Noorwegen. Nu staat een verhuizing naar Emden aan de Duitse Noordzeekust als nieuwe thuishaven in twee fasen op de agenda.

Noorwegen veerboot Holland Norway LinesMomenteel vaart de moderne veerboot al enkele keren per week van Cuxhaven naar Kristiansand. Vanaf 1 juni zal de Noorwegen veerboot permanent elke tweede dag vanuit Emden aan de Duitse Noordzeekust naar de haven van bestemming varen.

De oorzaak van de verhuizing zijn problemen aan de aanlegplaats in de Eemshaven. Hoewel de rederij daar een eigen terminal heeft, zijn er op de aanlegplaats herhaaldelijk conflicten geweest met vrachtschepen, die in een strak schema onderdelen leveren voor offshore windmolenparken. Eemshaven is een van de grootste havens voor de overslag van dergelijke onderdelen.

Aanbevolen


In Emden zal de Noorwegen veerboot MS Romantika aanleggen aan de Borkumse steiger en reizigers met en zonder voertuigen ontvangen. Ongeveer 17 uur na vertrek legt het schip om tien uur ‘s morgens aan in Kristiansand en kan de Noorwegenreis al verfrist beginnen.

Prijzen voor de Noorwegen veerboot

Zo kost een reis vanuit Emden begin juni vanaf 405 euro voor twee personen en een motor (auto vanaf 635 euro, camper vanaf 1.095 euro). Daarbij komen nog de kosten van de kajuit (vanaf 95 euro, afhankelijk van de categorie) en de catering aan boord.

Noorwegen veerboot Holland Norway Lines
Noorwegen veerboot Holland Norway Lines

De huidige verbindingen van Cuxhaven naar Kristiansand worden tot 31 mei 2023 verkocht met een speciale korting van 40 procent. Wie dus al eind mei aan een Noorwegen-reis wil beginnen, kan momenteel veel geld besparen, ten minste op de heenreis.

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter

Back to top button