Onweer in Luxemburg: wegen afgesloten

» luxemburg cr364

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een zwaar onweer niet alleen over  delen van Nederland en België, maar ook over het groothertogdom Luxemburg geraasd. Een van de meest getroffen streken is het juist vanwege zijn fijne motorwegen geliefde ‘Klein Zwitserland van Luxemburg’, zoals het Müllerthal ook wel wordt genoemd. Extreme regenval, tot wel 90 liter per vierkante meter, zorgde voor overstromingen van vele wegen, wat op sommige plekken tot ernstige schade als gevolg van uitspoeling heeft geleid.

» mullerthalDe bij motorrijders geliefde CR364 van Beaufort naar Berdorf blijft tussen Vogelsmühle (Vugelsmillen) en Berdorf naar verwachting tot wel een jaar afgesloten voor het verkeer. De watermassa’s hebben hier een groot deel van de weg meegesleurd.

De rivieren Sûre/Sauer en Moezel, die voor een deel de grens met Duitsland vormen, zijn op talrijke plekken buiten hun oevers getreden. Hier en daar werden zelfs auto’s en andere grote voorwerpen door het water meegesleurd. De infrastructuur heeft geen grote schade opgelopen, maar de opruimwerkzaamheden zullen na deze ‘overstroming van de eeuw’ nog geruime tijd duren.

Op de wegen die parallel aan de rivieren lopen, zullen daarom de komende weken veel bouwwerkzaamheden te zien zijn. Wie van plan is om de komende tijd een motorvakantie naar het kleine maar fijne Luxemburg te maken, doet er daarom goed aan om zich vooraf op de hoogte te stellen van de actuele situatie ter plaatse. Bijvoorbeeld middels een telefoontje naar het geboekte overnachtingsadres.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button