Opnieuw alpenpassen geopend

unnamed (1)
Sinds afgelopen weekend zijn er opnieuw enkele top-passen in Oostenrijk geopend voor het verkeer: het Staller Sattel, de Silvretta Hochalpenstraße en de Ötztaler Gletscherstraße.

Op het 2052 meter hoge Staller Sattel zijn de wegwerkzaamheden beëindigd, en daarmee is de weg ook aan de Oostenrijkse kant weer vrij. Met zijn geweldige wegverloop, het mooie uitzicht en de bijzonderheid dat je alleen op het volle uur naar beneden mag en op het halve uur naar boven – iets wat door verkeerslichten wordt geregeld – is deze pas een echt highlight. Bovendien voert hij door twee prachtige alpendalen: het Defereggental en het Antholzertal.

De Silvretta Hochalpenstraße vormt de westelijke toegang tot het Paznauntal. Deze panoramaweg is 22,3 kilometer lang en slingert via 34 haarspeldbochten tot de Bieler Höhe op een hoogte van 2032 meter. De tol bedraagt 12 euro per motor voor een dagkaart en 27 euro voor een weekkaart.

Vergelijkbare artikelen

De Ötztaler Gletscherstraße is elke cent waard van de 5,50 euro (motor met één persoon) of 9,50 euro (met twee personen) die je aan tol kwijt bent. Ook omdat hij tot de twee hoogste punten voert die je in Oostenrijk met een motorvoertuig kunt bereiken. Bij de Ötztaler Gletsjer sta je op 2803 meter hoogte, en de toegangsweg naar de Tiefenbachgletsjer voert zelfs naar 2835 meter, maar dan wel door een tunnel.

Sinds 5 juni zijn ook de Galibierpas in de Franse Alpen en de Grote Sint-Bernhardpas (Zwitserland/Italië) geopend voor het zomerseizoen. Dagelijks bijgewerkte informatie over de alpenpassen vind je op het Alpentourer portal.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button