Praktijktest: Benelli TRK502X vs Honda CB500X

» 210830 benelli honda

Motorfietsen in de A2-categorie (tot 48 pk) worden steeds interessanter, zowel voor beginners als voor iedereen die geen zin meer heeft om aan de pk-wedloop mee te doen. Daarom is de 500cc-klasse momenteel populairder dan ooit. Hij biedt prestaties die veel mogelijkheden bieden, van het dagelijkse woon-werkverkeer tot pittige toertochten. En dat alles zonder een vermogen aan aanschaf, onderhoud en brandstof kwijt te zijn.

De Benelli TRK502X en de Honda CB500X zijn twee kleine avonturiers die we graag op de proef stellen. Het testgebied: Lombardije in Noord-Italië, vooral het gebied rond de prachtige San-Marcopas.

Enkele overeenkomsten

De Benelli en de Honda zijn twee motorfietsen die veel gemeen hebben: een paralleltwin motorblok met een halve liter cilinderinhoud, 19-inch velgen voorin en 17-inch velgen achterin, veel toeruitstraling met een beetje terreinvaardigheid, ongeveer 150 mm veerweg en een A2-conform vermogen van 48 pk. Het grootste verschil: terwijl de Benelli er heel volwassen uitziet, maakt de Honda een meer wendbare en lichte indruk.

De Honda CB500X heeft eigenlijk alles wat een all-round bestseller in het A2-segment nodig heeft. De Benelli TRK502X ziet er misschien gespierder uit dan hij is, maar het is een betrouwbare metgezel op toertochten en langere reizen.

Je vindt de complete vergelijkingstest (acht pagina’s) en technische gegevens in ALPENTOURER 4/2021 – in onze webwinkel.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button