Reevu introduceert systeemhelm

reevu-fsx1-seiteDaar hebben we lang op gewacht: een systeemhelm met 360 graden zicht! Qua veiligheid is dit concept, dat Reevu al langer toepast op een integraalhelm, nauwelijks te overtreffen. Maar als toerrijder zijn we het comfort van zo’n praktische systeemhelm gewend, en dat willen we dus niet meer missen. En dat hoeft vanaf nu dus ook niet meer…

reevu-fsx1-schraeg-zuDe Reevu FSX-1 heeft alle goede eigenschappen van de integraalhelm overgenomen. Het ingebouwde spiegelsysteem is uniek in zijn soort en biedt na een korte periode van gewenning een perfect zicht rondom. Dode hoeken vormen geen probleem meer. Als je in een groep rijdt, kun je de motorrijders achter je perfect in het oog houden.

De systeemhelm is opvallend licht. Met zijn 1550 gram (maat M) behoort hij tot de lichtste helmen in dit segment, ondanks de extra spiegeltechniek en het sluitmechaniek. De ratelsluiting aan de kinriem is makkelijk te openen en veilig te sluiten. Sowieso maakt het hele mechanisme van het voorste deel van de helm een zeer solide indruk. De helmschaal wordt in twee grootten geproduceerd en met inzetpolsteringen in drie verschillende dikten precies aangepast aan de desbetreffende maat. Ook is er keus uit verschillende vizieren, die allemaal zijn uitgerust met een Pinlock anti-fog inzetvizier.

Vergelijkbare artikelen

reevu-msx1-03

We zullen de helm het komende seizoen veelvuldig gebruiken en onze bevindingen delen via ALPENTOURER magazine en onze website. Meer informatie op www.reevu.nl.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button