Startpagina » NIEUWS » Reportage uit Roemenië – 2

Reportage uit Roemenië – 2

Rumänien-c-1-10

Chefreporter Thomas „Major Tom“ Krämer praat inmiddels lyrisch over de reportagereis die hij in Roemenië aan het maken is. De laatste dagen was hij met een reisgezelschap van de Oostenrijkse touroperator Motorrad und Urlaub in het zuidwesten van het land onderweg. De bikers beklommen hier een paar flinke passen, die deels tot 2200 meter hoog zijn.

Rumänien-c-1-7

Een heel bijzondere weg is de Transalpina, die door het oosten van het Șureanu-gebergte loopt. Het tracé is pas sinds 2012 helemaal verhard, voor die tijd was het over grote stukken een gravelweg. Dat je het op zo’n hoogte behoorlijk fris kunt krijgen op je motor, spreekt voor zich.

Rumänien-c-1-4

Gelukkig kon de groep zich in het dal van de Donau opwarmen in een zeer charmant hotel, waarna er natuurlijk van de rijke lokale keuken werd geproefd. Aangezien ook de mooiste motorvakantie niet eeuwig kan duren, rijdt de groep momenteel richting Hongaarse grens, waar de Roemeense passentour ten einde komt. De reisreportage kun je in een van de komende uitgaven van ALPENTOURER lezen.

Rumänien-c-1-9

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

GPS 2/2019: Zwitserland | Duitsland | Italië

De beschikbare gps-gegevens van ALPENTOURER 2/2019: toertochten in Zwitserland, Duitsland en Italië.

ALPENTOURER 2/2019

In ALPENTOURER 2/2019 vind je reportages over Piemonte, het Bodenmeer, de helvetische 'Route 66' en het Appenzellerland. Plus een special over kamperen met de motor.