Shoei Neotec II – de opvolger

» Neotec II BW70438

Sinds einde 2011 verheugt de Shoei Neotec helm zich in een grote populariteit. Tijdens het vorige seizoen kon deze systeemhelm ons opnieuw op alle fronten overtuigen, en hij krijgt van ons dan ook de hoogst mogelijke waardering. Nu stellen de Japanse helmbouwers zijn opvolger voor, genaamd Neotec II.

» NEOTEC2 MatteBlueHij is helemaal vernieuwd, vooral in de vormgeving. Enkele storende puntjes, die eigenlijk nogal marginaal waren, zijn aangepakt en de helm is nu nog stiller. Ook scoort hij punten met zijn goede aanvoer van frisse lucht.

Vergelijkbare artikelen

Dat Shoei helmen tot de allerveiligste behoren, dat is bekend. Maar inmiddels behoren ze ook tot de meest communicatieve. Daarvoor is het speciaal voor de Neotec II ontwikkelde communicatiesysteem SRL (Shoei Rider Link) verantwoordelijk. Het is ontwikkeld door Sena en wordt nagenoeg onzichtbaar ingebouwd onderin de helm.

Vanaf januari 2018 is de helm te koop voor prijzen vanaf 599 euro. Hij is verkrijgbaar in 6 maten, waarvoor Shoei vier verschillende helmschalen bouwt. Het exclusieve SRL intercomsysteem kost 299 euro.

Informatie: shoei-europe.com

Vergelijkbare artikelen

Back to top button