Smartphone connectiviteit op de motor uitgebreid

Honda Goldwing-Android Auto

In 2018 werd de huidige versie van de Honda Goldwing gelanceerd. Tegelijkertijd gaven de Japanners hun paradepaardje een nieuwe smartphone-verbinding via Bluetooth. Apple Carplay kwam in de motorwereld terecht. In de zomer wordt Android Auto, die oorspronkelijk ook voor auto’s was bedoeld, geïntroduceerd, waardoor aansluiting op smartphones met het besturingssysteem van Google mogelijk wordt.

Na een software-update, die vanaf juni beschikbaar zal zijn, kunnen de smartphonefuncties vervolgens worden gebruikt via het besturingssysteem van de motorfiets of via spraakbesturing. Onder Android Auto is het mogelijk om Google Maps te gebruiken voor navigatie, spraakbesturing via Google Assist of toegang tot muziek – functies die de apparaten met het Apple-logo al bieden. Honda breidt zo de connectiviteit van Goldwing uit naar bijna de hele smartphone-assortiment.

Vergelijkbare artikelen

Voor de nabije toekomst plant Honda nog meer modellen waarin Android Auto zal worden gebruikt. Maar niet alleen daar. Harley-Davidson heeft ook een overeenkomstige aansluiting voor zijn hoogwaardige infotainmentsysteem voor 2021 aangekondigd. Maar smartphones zullen hier via de kabel moeten worden aangesloten.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button