Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Smartphone connectiviteit op de motor uitgebreid

Smartphone connectiviteit op de motor uitgebreid

Honda Goldwing-Android Auto

In 2018 werd de huidige versie van de Honda Goldwing gelanceerd. Tegelijkertijd gaven de Japanners hun paradepaardje een nieuwe smartphone-verbinding via Bluetooth. Apple Carplay kwam in de motorwereld terecht. In de zomer wordt Android Auto, die oorspronkelijk ook voor auto’s was bedoeld, geïntroduceerd, waardoor aansluiting op smartphones met het besturingssysteem van Google mogelijk wordt.

Na een software-update, die vanaf juni beschikbaar zal zijn, kunnen de smartphonefuncties vervolgens worden gebruikt via het besturingssysteem van de motorfiets of via spraakbesturing. Onder Android Auto is het mogelijk om Google Maps te gebruiken voor navigatie, spraakbesturing via Google Assist of toegang tot muziek – functies die de apparaten met het Apple-logo al bieden. Honda breidt zo de connectiviteit van Goldwing uit naar bijna de hele smartphone-assortiment.

Voor de nabije toekomst plant Honda nog meer modellen waarin Android Auto zal worden gebruikt. Maar niet alleen daar. Harley-Davidson heeft ook een overeenkomstige aansluiting voor zijn hoogwaardige infotainmentsysteem voor 2021 aangekondigd. Maar smartphones zullen hier via de kabel moeten worden aangesloten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

x

Check Also

Grenzen openen

Covid-19: de grenzen openen, maar wat is er echt mogelijk?

In de coronacrisis wordt nogal haastig een herwonnen vrijheid van reizen gevierd. De realiteit ziet er anders uit. Een overzicht van de vooruitzichten in populaire motorreisbestemmingen in Europa.

ALPENTOURER 2/2020

In ALPENTOURER 2/2020 vind je reportages over Beieren, Salzburger Land, Zwitserland en de Zwarte Woud. Plus een jubileumspecial van 48 pagina's!