Startpagina » NIEUWS » Timmelsjoch blijft wekenlang gesloten

Timmelsjoch blijft wekenlang gesloten

Een winter met weinig sneeuw en de lentezon in het voorjaar van 2020 heeft het wegenonderhoudsteam van Timmelsjoch Hochalpenstraße AG veel werk bespaard. Medio mei had “de mooiste panoramaweg van Tirol”, zoals de pasovergang in het achterste Ötzdal door velen wordt genoemd, al geopend kunnen zijn. Maar eerst zette de grens met Italië, die vanwege Corona gesloten was, een domper op de plannen van de exploitanten. En eind mei was er ook een serieuze modderstroom.

Modder, keien en watermassa’s vielen op de galerij van het Lekdal tussen Zwieselstein en Obergurgl. De noodzakelijke opruimwerkzaamheden moesten worden onderbroken omdat de helling, die nu 1,5 hectare beslaat, na hevige regenval nog steeds in beweging is. Deskundigen van de Tiroolse Geologische Dienst verwachten minstens vijf, misschien zelfs acht weken totdat de opruiming is voltooid en de aanloop naar de Timmelsjoch Hochalpenstraße weer kan worden gebruikt, wat betekent dat dit voor half tot eind juli nauwelijks het geval zal zijn.

De inwoners van de bergdorpen Obergurgl en Hochgurgl zullen tegen die tijd afgesneden zijn van het Ötzdal en lange omwegen via Italië moeten maken. Zo is de beklimming van de Timmelsjoch vanaf 15 juni aan de Zuid-Tiroolse kant mogelijk, en tot aan het tolstation Crosspoint Tirol waarschijnlijk ook voor het toeristenverkeer. Slechts een verdere rit in de richting van Sölden zal nog een paar weken duren. Dagelijks bijgewerkte informatie is zoals altijd beschikbaar op alpenpaesse.de.

ALPENTOURER lezersonderzoek 2020

Neem hier deel

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

x

Check Also

Nieuwe half-liter motoren Brixton Crossfire 500 en 500 X

Met de Crossfire 500 heeft Brixton Motorcycles zijn eerste half-liter motor geïntroduceerd. De mooie naked bike overtuigt met hoogwaardige onderdelen, maar ook met lage prijzen.

Intermot 2020

Intermot in Keulen geannuleerd voor 2020

De tweejaarlijkse motorbeurs in Keulen is geannuleerd voor 2020. Met BMW Motorrad en KTM hadden twee van de belangrijkste exposanten hun deelname voor 2020 al geannuleerd.