Timmelsjoch open voor seizoen 2015

timmelsjoch-schnee

Ook het Timmelsjoch op de grens van Oostenrijk en Italië is eindelijk weer open voor het verkeer. De plaatselijke geologen en de lawinecommissie hebben vandaag officieel groen licht gegeven. Op donderdag 28 mei 2015 om 7.00 uur begint het seizoen op deze prachtige panoramaweg. Een enkeltje op je motor kost 12 euro, een retourtje 14 euro en een jaarkaart heb je voor 60 euro.

Voor 2015 komt de exploitant van de weg met een paar bijzondere nieuwtjes. Zo staat er de hele zomer lang aan de voet van de Timmelsjoch Hochalpenstraße een uniek multifunctioneel gebouw: het Top-Mountain X-Point. Dit bijzonder staaltje van moderne architectuur bevat onder meer een motormuseum, het dalstation van de gloednieuwe Kirchenkar-gondelbaan, een modern restaurant en het eveneens nieuwe tolstation van de Hochalpenstrasse.

topmountain-timmelsjoch

Motorrijders moeten nog even geduld hebben, maar zij worden vanaf het seizoen 2016 op hun wenken bediend. Op een hoogte van 2175 meter boven de zeespiegel wordt het hoogste motormuseum van Europa gebouwd met een totale oppervlakte van maar liefst 2000 vierkante meter. De tentoongestelde motoren zijn afkomstig uit de verzamelingen van de mensen die voor de weg werken en vaak zelf enthousiaste bikers zijn. Zij bouwen momenteel voor hun gasten op twee wielen een heel bijzondere attractie.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen

Back to top button