Toebehorenspecialist Touratech herstructureert

Touratech Baustelle

Touratech AG, de bekende Zuid-Duitse specialist voor motoraccessoires die een winkel in Apeldoorn (NL) en Gent (B) heeft, maakt gebruik van het Duitse insolventierecht voor een grondige herstructurering.

Als voorlopige beheerder is advocaat Dirk Pehl aangesteld. Het bedrijf draait naar verluidt gewoon door. De ongeveer vierhonderd medewerkers worden volgens een persbericht dat vrijdag 11 augustus is verstuurd, door de beheerder en het management geïnformeerd over de situatie en de toekomstplannen. Pehl zegt dat de salarissen gewoon zijn doorbetaald.

Hij zegt de voorlopige insolventie te gebruiken om een overzicht van de economische toestand van het bedrijf te krijgen en de opties voor een eventuele sanering te onderzoeken. “Touratech heeft al voor de aanvraag het begin van een saneringsplan op papier gezet”, aldus Pehl. “Het is nu eerst zaak om de in gang gezette herstructurering door te zetten en mogelijkheden te vinden om het bedrijf een gezonde financiële en economische basis te verschaffen, zodat de vestiging en arbeidsplaatsen kunnen worden behouden.”

Oorzaak van deze situatie is de verlate ingebruikname van de nieuwbouw, die nodig was om aan de toegenomen vraag tegemoet te kunnen komen. Dat leverde problemen op het gebied van logistiek en productie op, wat tot aanzienlijke vertragingen in de productie en levering leiden.

Op de lokale Facebook-pagina meldt Piet Lievens van Touratech Benelux: “Touratech Benelux, de importeur voor België, Nederland en Luxemburg, is een zelfstandig en autonoom Belgisch bedrijf en heeft een goede financiële gezondheid. Grondpadman nv wordt niet getroffen door deze herstructurering in Duitsland.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button