Veilige motorjeans voor op reis

Motorjeans zijn er in alle soorten en maten te koop. Maar slechts enkele ervan hebben de hoogste veiligheidsklasse AAA.

De meeste motorjeans waren vaak slechts gedeeltelijk gevoerd met aramide en daardoor alleen geschikt voor korte ritjes naar de winkel of naar het werk. Ook het draagcomfort liet te wensen over.

Sinds een poosje worden jeans aangeboden die gemaakt zijn uit een mengweefsel van robuust denim, het basismateriaal van goede jeans, en kevlar, de hightech vezel voor de essentiële slijtvastheid. In combinatie met steeds lichtere en comfortabelere protectoren kunnen casual jeans nu ook gebruikt worden op lange tochten. Een voorbeeld hiervan is de Tanaris Elite van de Britse producent Roadskin.

Comfortabel motorjeans

Bijna de helft van de stof bestaat uit klassiek denim, een strak geweven katoenen stof. Een derde bestaat uit kevlar-vezels van DuPont, die overal worden gebruikt waar slijtvastheid nodig is. De werking wordt versterkt door de toevoeging van Cordura. Andere synthetische vezels zorgen voor ademend vermogen en, last but not least, een hoog draagcomfort dankzij een flink aandeel elastaan.

Vergelijkbare artikelen

De jeans is voorzien van effectieve Level 2 protectoren op de knieën en heupen. Op de knieën zijn aan de binnenzijde twee zakjes ingenaaid, zodat je de knieprotectoren op de voor jou goede plek kunt bevestigen.
De Tanaris heeft alle tests door­staan die vereist zijn voor AAA-certificering – momenteel de hoogst mogelijke waarde.

Bestellingen voor de jeans, die 179,99 Britse pond ofwel 210 euro kost, kun je momenteel alleen doen op de Britse website. Dus er komen nog invoerrechten en hoge verzendkosten bij. Maar Roadskin opent een leveringscentrum in de EU, waardoor die extra kosten grotendeels vervallen en deze broek, in detail gepresenteerd in ALPENTOURER 4-2023, extra aanbevelenswaardig wordt.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button