VIDEO: Pak beter in met deze binnentassen

Al lange tijd ergerden wij en vele andere motorrijders ons aan wat de markt te bieden had aan binnentassen voor de wijdverbreide aluminium zijkoffers en topkoffers, die vooral op adventure bikes en allrounders gebruikt worden. De meeste zijn eenvoudige tassen zonder de mogelijkheid om kleren en andere benodigdheden van elkaar te scheiden. En niet te vergeten een geschikte plaats voor schoenen, vooral als ze nog vochtig of zelfs vuil zijn.

Zelf is het team

Als er niets anders op zit, doen we het zelf. Dus stelden we een behoeftenprofiel op en peinsden over gedetailleerde oplossingen. Het resultaat is wat wij beschouwen als de meest intelligente binnentassen die momenteel op de markt zijn. Er werd veel belang gehecht aan robuuste materiaalkwaliteit en een goed doordacht interieur. In samenwerking met een Duitse fabrikant met affiniteit voor motorfietsen, die in Europa produceert, werden Traveler Bags en het Traveler Case – slimme binnentassen voor zijkoffers en topkoffers – gemaakt.

Vergelijkbare artikelen

Hoge materiaalkwaliteit

We gebruiken hoogwaardig 1680D Cordura voor het buitenmateriaal. Dit is zeer slijtvast, waterafstotend en zou voor de meeste motorrijders hun leven lang moeten meegaan. Aan de binnenkant gebruiken we een voeringstof met vergelijkbare kwaliteiten. Voor de binnenvoering kozen we een helder oranje-rood. Dit betekent dat de meegevoerde bagage niet langer in een zwart hol verdwijnt, maar op het eerste oog zichtbaar is.

binnentassen » traveler bag beschreibung NL

De binnentassen passen op alle standaard aluminium zijkoffers met een inhoud van 32 tot ongeveer 40 liter. De afmetingen van deze zijkoffers zijn bij alle populaire fabrikanten vrijwel gelijk. Dus of het nu een koffer is van Hepco & Becker, Touratech, SW-motech of Givi: onze Traveler Bag past!

Flexibel uitbreidbaar

Het volume kan echter nog uitgebreid worden met een stevige all-round rits. Dan maken de veelzijdige tassen ook optimaal gebruik van de ruimte die grotere koffers bieden, met een inhoud tot 48 liter. De twee draagriemen zijn stevig over de hele hoogte van de tassen gestikt en kunnen gecombineerd worden met een gewatteerd manchet. De schouderband is ook gewatteerd en zit niet vast aan breekbaar plastic zoals vaak het geval is. Stevige metalen sluitingen en metalen oogjes worden gebruikt op de Traveler Bag. En op de bodem zorgen vier geprofileerde rubber blokken voor een stevige voet.

Intelligente scheiding

Het interieur is verdeeld in een groot hoofdvak en twee zijvakken die aan de achterwand genaaid zijn. Er is hier plaats voor sokken en ondergoed, bijvoorbeeld, maar ook voor andere kleine zaken. Vuil wasgoed wordt opgeborgen in een zak die van buitenaf bereikbaar is, zodat het gescheiden blijft van verse kleding. Hetzelfde geldt voor schoenen, die in hun eigen vakje gaan. Vuil en vocht zijn geen probleem meer, muffe lucht wordt via ventilatieopeningen in beide zijcompartimenten afgevoerd.

Als je graag in het water springt bij een mooi strand en je afvraagt waar je je natte zwemspullen moet laten, kun je je natte wasgoed meenemen in een waterdichte zak die in het deksel genaaid is, en het te drogen hangen als je bij je accommodatie aankomt.

Het was voor ons ook belangrijk om langdurig gebruik mogelijk te maken. Afgezien van motortochten kan de Traveler Bag met zijn eigenschappen gebruikt worden voor sport, outdoor, vrije tijd of korte uitstapjes met auto, bus en trein.

De Topcase tas

Als je met een volle lading bagage reist, kun je ook de Traveler Case gebruiken, onze topcase tas. Hij is gemaakt van hetzelfde materiaal, heeft vergelijkbare eigenschappen en past op alle standaard aluminium topkoffers met een inhoud van 35 tot 45 liter.

In de volumineuze binnenkant zijn twee zakken met elastiek voor kleine onderdelen aan de voorwand genaaid. Er is hier plaats voor powerbanks en opladers. Laadkabels en andere voorwerpen, zoals reisdocumenten, verdwijnen in een tweedelig netvak in het deksel voor snelle toegang. Er is nog een vak op de rechter zijwand waarin zelfs een tablet, een kleine laptop of andere elektronische gadgets passen.

Twee brede velcro riemen (de zachte) zijn links binnenin de Traveler Case genaaid. Deze houden bijvoorbeeld het naar keuze verkrijgbare koelinzetstuk vast, waaraan aan de buitenkant ruwe velcro tegenhangers bevestigd zijn. In deze koelbox passen drankblikjes of flessen (tot ca. 24 cm hoog), plus snacks, fruit en iets anders dat onderweg gekoeld moet worden. Het deksel van de Cool Case houdt een koelpak vast door middel van elastiekjes, en een ander moet op de bodem onder de inhoud gelegd worden. We leveren een paar van deze bij als je de Cool Case koopt.

Onze tassen zijn nu verkrijgbaar. De Traveler Bag kost 239,90 euro als paar. Samen met de Traveler Case kosten de drie tassen 319,90 euro als complete set met de Cool Case en 2 koelpakken. Gezien de hoge kwaliteit van de materialen en de vele details, is dit zeker waar voor je geld – en nog steeds gemaakt in Europa!

Natuurlijk hebben we de tassen zelf al uitvoerig getest. We maakten een (Duitstalig) video over de details en het gebruik ervan – je vindt hem op het ALPENTOURER YouTube kanaal en boven.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button