Voorwoord 3/2019: spannende plekjes niet ver van huis

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Wie op dit moment nog niet weet waar hij naartoe zal reizen in de zonnige zomermaanden die voor ons liggen, hoeft het voor de verandering niet ver van huis te zoeken. Niets is beter om weer in de ‘motorcycle-mood’ te komen als een – uitgebreid – weekend in een omgeving waar je misschien niet meteen aan denkt.

Alleen al in Nederland vind je meer dan genoeg spannende plekjes die geschikt zijn voor een verkenningstocht op de motor. Een ervan is bijvoorbeeld het noordwesten van het land, en wel het gebied tussen de Noordzee en het IJsselmeer. In dit geschiedenisrijke cultuurlandschap, dat met het Noordhollandse Duinreservaat en de vele fijne zandstranden ook nog rijk van natuurschoon is voorzien, kun je heerlijk ontspannen cruisen.

Hetzelfde geldt voor België. Wij zetten de spotlights op een van de vele themaroutes die je door dit land kunt volgen. Onze journalisten, die allebei levensgenieters zijn, volgen het spoor van het beroemde trappistenbier. En al zoekend naar de bronnen van deze hemelse drank maakten ze en passant ook nog kennis met allerlei culturele bezienswaardigheden.

Wie deze producten van nijvere monniken ook nog wil proeven, moet natuurlijk wel voldoende tijd uittrekken voor deze toertocht. Of als alternatief voldoende ruimte in de zijkoffers vrij laten om enkele vloeibare souvenirs mee naar huis te kunnen nemen.

Wie deze zomer naar Duitsland wil, moet een beetje verder reizen. Onze toertip laat zich perfect combineren met een motorvakantie in de Alpen. De Duitse Vooralpen zijn voor iedereen die van het vlakke land afkomstig is, letterlijk een top-regio.

Een goede voorbereiding is een voorwaarde voor wie koers zet in de richting van het hoge noorden van Europa. Thijs Joosten ervoer in Noorwegen dat je met fantasie en een dosis passie uit enkele schijnbaar los van elkaar staande bergwegen een adembenemende rondtocht kunt samenstellen die elke vergelijking met de bekende themaroutes moeiteloos aankan.

Wie vindt dat dit naar meer smaakt, wordt in deze editie op zijn wenken bediend, want we hebben liefst tien spannende themaroutes voor je samengesteld. We denken dat er voor elke smaak iets bij is!

Een kwestie van smaak vormen ook de diverse motoren. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Maar de nieuwe middenklasse van de reisenduro’s met de Yamaha Ténéré 700, de spannende KTM 790 Adventure en de luxueuze Ducati Multistrada 950S zullen vast vele handen op elkaar krijgen. En wie niet meteen voor het topmodel van een motorfa­brikant kiest, houdt ook nog eens een beetje extra vakantiegeld over.

Veel rijplezier mit deze ALPENTOURER!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button