Voorwoord 2101 – wij zijn Europa!

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Wij van ALPENTOURER zijn altijd ongelooflijk trots op onze speciale edities. We vinden het ook elke keer weer geweldig om diep in een land of streek te kunnen duiken om zo’n productie samen te stellen. We zijn tenslotte altijd op zoek naar het bijzondere, naar ontmoetingen met interessante mensen die ons meer en beter kunnen vertellen over hun thuisland dan een willekeurige ‘neutrale’ reisgids dat kan. Het zijn juist deze subjectieve gevoelens, deze persoonlijke indrukken die ALPENTOURER zo levendig maken.

We denken dat we er met deze Scandinavië-special weer eens in geslaagd zijn om dit op indrukwekkende wijze te doen. Ik ben er ook trots op dat ons internationale team van journalisten en fotografen een belangrijke bijdrage levert om ALPENTOURER elke keer opnieuw weer zo authentiek mogelijk te maken. Wij zijn het Europese tijdschrift voor motortoertochten, inhoudelijk in elk geval, maar ook in essentie en in zijn creatie. Waar vind je dat nog meer?

Wij zijn het Europese tijdschrift voor motortoertochten, inhoudelijk in elk geval, maar ook in essentie en in zijn creatie.

We vonden het ontzettend leuk om tijdens de productie van deze uitgave te ontdekken wat de Oostenrijker Alexander Seger allemaal in Noorwegen heeft meegemaakt, en hoe de Duitser Alexander Milz, die doorgaans meer gehecht is aan het hooggebergte, zijn tocht door het platte Denemarken heeft beleefd. En natuurlijk hoe de Zweedse schrijfster Hélène Lundgren samen met haar wisselende fotografen ons laat kennismaken met haar thuisland en vooral met haar sympathieke landgenoten. En er zijn ook andere interessante regio’s in de Scandina­vische landen rond Zweden. Dit keer bijvoorbeeld de Ålandeilanden, die tot Finland behoren.

Tot slot hebben we een spannende top-10-lijst voor je samengesteld. Daarin vind je niet alleen een handvol aantrekkelijke toeristische routes in Noorwegen, maar ook vrij onbekende routes in Zweden en een van de meest veeleisende off-roadpistes van Europa op IJsland.

Zoals altijd heeft Thomas Krämer, die als verslaggever en boekenschrijver al jaren een bewezen expert is op het gebied van Scandinavië, met een waakzaam oog gekeken naar de inhoud. En met onze Nederlandse collega Thijs Joosten in de eindredactie wordt het beeld van een echt Europees tijdschrift afgerond.

Zoals je ziet is deze ALPENTOURER weer vol passie gemaakt – zoals altijd. Maar ook vol Europa, hoewel hij ditmaal ‘alleen’ over het hoge noorden van het continent gaat.

En, gaat je reis volgend seizoen naar Scandinavië?


Wil je geen nieuws meer missen? Schrijf je hier in
voor onze ALPENTOURER-nieuwsbrief!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button