Voorwoord 2102 – start in een nieuwe seizoen

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Zo, het nieuwe motorseizoen is weer van start gegaan. Met uitgebreide testritten van nieuwe modellen (zoals de Ducati Multistrada V4) en met een berg aan ideeën voor toertochten, reportages en thema’s.

Tussen de productie van elk nieuw ALPENTOURER nummer zit altijd een paar dagen tijd, en die besteed ik graag door de nieuwste editie, die net van de pers is gerold, op mijn gemak door te lezen. Los van het feit dat ik me heerlijk kan opwinden over zelfs het kleinste tikfoutje, laten de verschillende stijlen van onze internationale journalisten me telkens weer zien dat onze wereld op zijn mooist is zolang er diver­siteit is. Wat zou het dodelijk saai zijn als iedereen dezelfde mening had, dezelfde motor, dezelfde smaak …

Als ik kijk wat er dit seizoen en het vorige allemaal aan nieuws is verschenen, ben ik niet bang voor de toekomst. De fabrikanten blijven ons blij maken met nieuwe, prachtige modellen. Het valt daarbij wel op dat de meest bijzondere en aantrekkelijke motoren niet meer noodzakelijk uit de fabrieken van de gevestigde merken rollen, maar uit de koker van jonge en vernieuwende producenten komen. De voorbije twee jaar was voor mij telkens een van de 500cc Benelli’s het jaarlijks hoogtepunt, maar ditmaal is het de Mash X-Ride 650 die me tranen van ontroering in de ogen bezorgt. Wat een schoonheid is dat … ontworpen in Frankrijk maar made in China, en met een hoop trots!

Er zit nog veel meer aan te komen uit de Volksrepubliek en ook uit het Indiase subcontinent. De motoren, die hoofdzakelijk voor de eigen markt zijn ontworpen, worden steeds groter omdat de vraag ernaar enorm is. Maar de Europese en Japanse motorbouwers moeten oppassen dat ze hun doel niet voorbijschieten. Zodra er aantrekkelijke alternatieven zijn die ook nog eens beduidend minder kosten, wordt ‘merkentrouw’ al snel een holle kreet. En alleen van ‘premium’ kan niemand de schoorsteen laten roken.

Maar voor het zover is, gaan we fijn op reis met wat we hebben. Bijvoorbeeld naar het kleine maar fijne alpenlandje Slovenië, misschien zelfs in combinatie met het naburige Karinthië. We hebben een paar leuke ideeën voor een complete reis voor je. Of breng een nacht door op Zwitserse bergpassen. Dat doe je niet elke dag, maar het is zeker de moeite waard. Bergmeren zijn ook een leuke bestemming voor een ontspannen toertocht. We hebben in deze ALPENTOURER tien voorbeelden voor je verzameld.

Ergens dit jaar zullen we een reis maken naar het verre zuidoosten van Europa. Je zult daar op z’n laatst volgend jaar over lezen.

Iets om naar uit te zien!


Wil je geen nieuws meer missen? Schrijf je hier in
voor onze ALPENTOURER-nieuwsbrief!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button