Voorwoord 3-2023 – Oostenrijk en Slovenië

Aan het begin van de zomer richt ALPENTOURER zich op tochten in de alpenlanden Oostenrijk en Slovenië.

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel Oostenrijk en Slovenië
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

De zomer staat voor de deur, ook in Oostenrijk en Slovenië. En daarmee keren de jeuk in onze gashand en onze reiskriebels terug. We willen weer toeren, reizen, ontdekken, genieten. Waar kunnen echte Alpentourers beter terecht dan in deze alpenlanden?

Het is daarom de moeite waard dit nummer te lezen voor iedereen die graag in de Alpen en de omliggende gebieden onderweg is. Aan het begin van de zomer richt ALPENTOURER zich op tochten in de alpenlanden Oostenrijk en Slovenië.

We starten in de Karawanken, het ruige grensgebergte tussen Oostenrijk en Slovenië. Wie geen bezwaar heeft tegen een kleine omweg, kan in Karinthië een paar afgelegen alpenweiden op zijn motor bezoeken. En ook de onverharde, maar toch goed begaanbare Panorama-Höhenstraße aan de Sloveense kant.

Vergelijkbare artikelen

Oostenrijk en Slovenië zijn altijd prachtig

Het veelzijdige Stiermarken met zijn mix van hoge toppen en glooiende heuvels is altijd een reis waard. Ook hier wordt de oversteek over de Sloveense grens naar de zusterregio, de Štajerska, aanbevolen door onze Oostenrijkse auteur Alexander Seger.

ALPENTOURER 3-2023 Oostenrijk en Slovenië
Nu in de webwinkel

Hij heeft overigens ook zijn zinnen gezet op het Waldviertel aan de noordelijke rand van Oostenrijk. Als je daar op het juiste moment naartoe reist, kun je de papavervelden in volle bloei aantreffen. En ook genieten van talloze culinaire hoogstandjes die met maanzaad zijn bereid. Ook voor motorrijders die uitdagende stuurwegen zoeken, is het Waldviertel een parel, ook al is de streek ten onrechte minder bekend.

Een regio die eveneens zelden in de belangstelling staat van motorrijders is Burgenland. Deze kleine Oostenrijkse deelstaat heeft geen hoge bergtoppen of dramatisch mooie bergpassen te bieden. Maar wel een ontspannende mix van cultuur, culinaire hoogstandjes en geschiedenis uit de Habsburgse periode. Om je deze streek tot in detail te kunnen voorstellen, hebben we Burgenland in twee artikelen verdeeld: een over het noorden en het andere over het zuiden.

Ook in Tirol zijn er talrijke bergdalen die motorrijders helaas nog te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn het routes die het hart van elke toerrijder sneller doen kloppen. Sommige van de mooiste Alpenwegen lopen aan het einde van het dal dood. Toch mag je ze onder geen beding missen.

Al deze toertochten in Oostenrijk en Slovenië zijn geschikt voor vele typen motoren. Een bijzonder capabel nieuw model is de nieuwe Suzuki V-Strom 1050DE, die onze testers in hun uitgebreide rijverslag niet alleen op de weg, maar nu ook in het terrein aan de tand voelen. En met groot succes.

Probeer hem zelf maar eens uit …


ALPENTOURER abonneren? Dat kan hier wel!


Vergelijkbare artikelen

Back to top button