Voorwoord 3-2024 – Bella Italia

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel toertochten in Bella Italia
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Het is al lang een publiek geheim dat Bella Italia een van de populairste vakantiebestemmingen is. Ook voor motorrijders. Dat is zeker een van de redenen waarom we regelmatig een complete uitgave van ALPENTOURER volproppen met reportages over toertochten in Italië. Nu is het weer zo ver: we hebben weer een keur aan inspirerende reportages samengesteld om recht te doen aan jouw – en onze – liefde voor Bella Italia.

De Italiaanse Alpen strekken zich uit van de Aostavallei via Piemonte, Lombardije, Zuid-Tirol, Trentino en Veneto tot Friuli. Zoals je mag verwachten, geeft ons internationale team van auteurs je een voorproefje van toertochten in Italië met nieuwe tochten in een aantal van deze regio’s. Nog niet alle routes zijn afgelegd, nog niet alle interessante ontmoetingen met de lokale bevolking zijn gemaakt. Geschiedenis, cultuur en natuurlijk regionale culinaire hoogstandjes zullen de honger naar meer stillen. Zowel de jouwe als de onze.

Toertochten in Bella Italia zijn bijzonder afwisselend

Enige tijd geleden trakteerde ik mezelf op een heel ander soort ontspannende motorvakantie. Ik greep de behandelingen met minerale modder, thermale baden en massages in een van de grootste kuurgebieden van Europa, de Colli Euganei net buiten Padua, aan om dit bijna onbekende gebied op de motor te verkennen. Natuurlijk, hoe anders? Heerlijk toeren op de motor, afgewisseld met well-ness, dat zou ook voor jou een compleet nieuw thema voor een motorreis kunnen zijn.

Vergelijkbare artikelen

De Dolomieten zijn inmiddels een kaal gegraasde motorstreek. Tenminste, dat zou je denken. De populariteit van dit gebergte heeft in het recente verleden voor behoorlijke problemen gezorgd. Van tijd tot tijd wordt overwogen om de meest legendarische bergwegen op zijn minst tijdelijk af te sluiten vanwege de drukte. Niet alleen voor motorrijders, maar voor alle verkeer. Laten we de druk van deze ketel halen met een dagtocht door de Dolomieten over tien bergpassen, die geen van alle te versmaden zijn. Hier is de juiste dagplanning het toverwoord voor een ontspannen rit.

Het zuiden van Italië is een gebied dat vaak wordt verwaarloosd. Toch hebben de afgelegen zuidelijke regio’s één ding in het bijzonder te bieden: kronkelende bergwegen zonder verkeer. Een tocht naar Napels, naar de ruïnes van Pompeii, naar de vulkaan Vesuvius en, als ultiem hoogtepunt, een rit langs de Amalfikust onderstreept alleen maar het besef: “l’Italia è bellissima” – Italië is prachtig!

Nieuwe motortrailers: voor toertochten in Bella Italia

Bella Italia ALPENTOURER 3-2024 toertochten in ItaliëNaast bestelwagens zijn motortrailers een beproefd middel om mens en machine zonder stress en slijtage naar de bestemming te brengen. Of je hem nu koopt of huurt voor een vakantie: een transportaanhanger voor motoren zorgt ervoor dat je ontspannen en zorgeloos naar verre droombestemmingen reist. Onze selectie laat zien hoeveel keus er is. Open of gesloten, eenvoudig of luxe: dat is uiteindelijk een kwestie van je persoonlijke voorkeur en natuurlijk je portemonnee – ook voor toertochten in Bella Italia.

Veel leesplezier!


ALPENTOURER abonneren? Dat kan hier wel!


Vergelijkbare artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button