Wij zijn Brussel…

bruxelles-2016-03-22-NL

Na de vreselijke aanslagen in Brussel zijn we in gedachten en in onze gebeden bij jullie, onze lezers en vrienden in België. We weten niet welke invloed deze daden op jullie dagelijkse leven hebben, of nog zullen hebben. Maar we willen graag ons diepste medeleven tot uitdrukking brengen en jullie laten weten dat we in deze zware tijden aan jullie kant staan.

Natuurlijk hopen we dat de situatie in ons buurland snel weer normaal wordt, maar wat is tegenwoordig nog normaal? Parijs, Ankara, Istanbul en nu Brussel… het lijkt erop dat de waanzin in deze wereld opnieuw de overhand neemt. En ofschoon we niets rechtstreeks voor jullie kunnen doen, wees er in elk geval van verzekerd dat we aan jullie denken en hopen dat jullie ongedeerd zijn gebleven.

Jullie ALPENTOURER redactie


manneken-pis-cambreVerdere reacties

Ook Cartoonist Charel Cambré is geschokt door de aanslagen die deze ochtend dood en vernieling hebben gezaaid op Brussels Airport en in het MIVB-metrostation Maalbeek. Hij kroop in zijn tekenpen en wil zo uiting geven aan zijn solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen.

Hij maakte een spotprent waarin Manneken Pis, het Belgische symbool bij uitstek, de bom van een zelfmoordterrorist tot diens verbazing ‘uitplast’.  “Je suis Manneken Pis!”, roept hij de terrorist toe.

Op Facebook veranderen inmiddels vele mensen hun profielfoto, dus ook de redactie van ALPENTOURER. Op de bijgewerkte foto is Manneken Pis te zien met het aangepaste bijschrift ‘Manneken Peace’…

maneken-peace-fb


Vergelijkbare artikelen

Back to top button