Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Yamaha FJR1300 nu ook met zesbak

Yamaha FJR1300 nu ook met zesbak

2016-Yamaha-FJR1300AE-EU

Op de beurs EICMA in Milaan lieten de Japanners een radicaal opgefriste versie van hun populaire toermachine zien. De grootste vernieuwing: een zesversnellingsbak! De Yamaha FJR1300 verheugt zich al meer dan tien jaar in de populariteit van een grote schare fans.  En de meeste van hen waren ook voorstander van de vijfbak die Yamaha sinds het begin in de FJR bouwde. De nieuwe zesbak, die een meer dynamische acceleratie moet opleveren, is dus zonder eigenlijke noodzaak geïntroduceerd.

Tegelijkertijd zijn de versies A en AE voorzien van een anti-hopkoppeling, die het terugschakelen soepeler maakt. Daarmee is het misschien wel enige zwakke punt van de FJR1300 verholpen. LED-koplampen, LED-positieverlichting en een volledig nieuw vormgegeven LED-achterlichtunit moeten voor betere verlichting en zichtbaarheid zorgen. Bovendien hebben de topuitvoeringen AE en AS nu adaptieve bochtenverlichting, dat voor een beter zicht in bochten moet zorgen.

De FJR is weer helemaal klaar voor de toekomst, en is verkrijgbaar bij de Yamaha-dealer voor prijzen vanaf €18.499 (uitvoering met zesbak in Nederland).

Meer informatie

 

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

Nieuwe half-liter motoren Brixton Crossfire 500 en 500 X

Met de Crossfire 500 heeft Brixton Motorcycles zijn eerste half-liter motor geïntroduceerd. De mooie naked bike overtuigt met hoogwaardige onderdelen, maar ook met lage prijzen.

Intermot 2020

Intermot in Keulen geannuleerd voor 2020

De tweejaarlijkse motorbeurs in Keulen is geannuleerd voor 2020. Met BMW Motorrad en KTM hadden twee van de belangrijkste exposanten hun deelname voor 2020 al geannuleerd.