Yamaha kondigt nieuwe Tracer 700 aan

2016-yamaha-tracer-700-03

De nieuwe en veelzijdige Yamaha Tracer 700 is ontwikkeld vanuit het succesvolle MT-07 platform. Met de combinatie van indrukwekkende specificaties en een betaalbare prijs, en bovendien een sportieve en ranke stijl, heeft de Tracer 700 het potentieel om een ander beeld te creëren van de Sport Touring klasse.

Eén van de hoofdeigenschappen waarin de Tracer 700 zich onderscheidt van andere modellen in het Sport Touring segment van middelzware motorfietsen, is zijn vermogen om een sportieve, emotionele en intuïtieve rijervaring te bieden. De Tracer 700 is uitgerust met een 689cc tweecilinder met acht kleppen, een motor waarmee de MT-07 in zijn debuutjaar talrijke prijzen in de wacht heeft gesleept.

Het compacte en lichte chassis is voorzien van een stalen buizenframe dat ontwikkeld is op basis van het MT-07-platform. Dit minimalistische ontwerp zorgde onmiddellijk voor een sterke reputatie, omwille van de wendbaarheid en het responsieve karakter van de motor. Voor stabielere rijeigenschappen op hogere topsnelheden – óók met duopassagier en bagage – is de Tracer 700 uitgerust met een 50 mm langere swingarm.

Twee Ø 282 mm remschijven vóór met vierzuigerremklauwen en een Ø 245 mm remschijf achter zorgen voor krachtige en doseerbare remprestaties, uiteraard standaard voorzien van ABS. Het rijklaargewicht is slechts 196 kg.

De zuinige 689cc tweecilinder wordt gevoed door een grote 17 liter tank, waardoor deze nieuwe middelzware Sport Tourer uitermate geschikt is voor langeafstandsritten. Om het bovenlichaam van de rijder te beschermen tegen de wind, is de Tracer 700 voorzien van een handmatig verstelbaar windscherm en handbeschermers met geïntegreerde richtingaanwijzers. Voor een groter comfort van rijder en passagier zijn een nieuwe getrapte buddyseat en een solide handgreep voor de passagier toegepast.

De Yamaha Tracer 700, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf medio juli 2016 leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Radical Red (rood), Tech Black (metallic zwart) en Yamaha Blue (blauw). De adviesverkoopprijs van de Yamaha Tracer 700 zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button