Yamaha Ténéré 700: de geest van Dakar

Yamaha Ténéré 700 Rally Edition

De middenklasse Ténéré van Yamaha is nu ook als Ténéré 700 Rally Edition te koop, met een kleurenschema dat teruggrijpt naar succesvolle Dakar-tijden, en met hoogwaardige accessoires. Naast het blauwe en gele lakwerk, een ode aan de Dakar-fabrieksmachines op basis van de XT500, zijn er extra beschermingselementen zoals een motorbeschermplaat, radiatorbeschermer en kettingbeschermer. Een lichtgewicht Akrapovič slip-on demper zorgt voor een rijke en diepe sound. Verder zijn er grippads op de tank, off-road handgrepen en een agressief rallyfront met vier LED-koplampen en LED-richtingaanwijzers aan de voor- en achterkant.

Er is ook een rallyzadel geïnstalleerd, dat de toch al hoogbenige Ténéré een intimiderende zithoogte van 895 millimeter verleent. Een keukentrapje wordt echter niet meegeleverd. Sommige belangrijke accessoires voor avontuurlijke reizigers zijn alleen als optie verkrijgbaar voor dit speciale model. Een middenbok of adventure-voetsteunen voor een goede grip ontbreken helaas.

Naast de zithoogte stijgt de prijs voor de Ténéré 700 Rally Edition tot grote hoogten. De prijs is maar liefst € 13.199 (Nederland) respectievelijk € 11.299 (België), een bedrag waarvoor er machines met aanzienlijk meer cilinderinhoud en meer vermogen te koop zijn. Het valt nog te bezien of de legendarische status van de Dakar-geschiedenis dit rechtvaardigt. De Ténéré 700 Rally Edition is nu verkrijgbaar bij Yamaha-dealer.


Wil je geen nieuws meer missen? Schrijf je hier in
voor onze ALPENTOURER-nieuwsbrief!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button