No nonsense motoren van Yamaha

yamaha-xv950r-02Voor 2014 introduceert Yamaha de nieuwe XV950 en XV950R modellen twee “no-nonsense” motoren elk met een unieke uitstraling en persoonlijkheid. Aangedreven door een 58-cubic-inch (942cc) luchtgekoelde V-twin, gehuisvest in een stalen dubbele wiegframe, met een individuele minimalistische uitstraling. En met een ongedwongen en relaxte houding is de XV950 meer dan ideaal om na een dag hard werken heerlijk te ontspannen.

yamaha-xv950r-10De nieuwe XV950 modellen hebben een tijdloos karakter en zijn voorzien van een pure ziel zonder opsmuk. Het duidelijk zichtbaar zijn van alle metalen onderdelen, accentueert de pure eenvoud van de XV950, ruig en stijlvol gestript. Dat het mengen van de allernieuwste technologie, waaronder een ABS remsysteem, een geavanceerde 3D brandstofinjectie en LED verlichting niet ten koste hoeft te gaan van het minimalistische design ziet men heel duidelijk terug bij het aanschouwen van de nieuwe XV950-modellen.

Het hart van de XV950 is een 58-cubic-inch (942cc) luchtgekoelde V-twin met vier kleppen, gesmede zuigers en van een keramische composietlaag voorziene cilinderbussen. De korte wielbasis (1.570 mm) zorgt voor maximale wendbaarheid in een stedelijke omgeving, en neutrale en stabiele rijeigenschappen tijdens het rijden op de snelweg. De telescopische voorvork (Ø 41 mm) in combinatie met de twee schokdempers achter complimenteren de traditionele look van de XV950-modellen. De XV950R daarentegen beschikt over twee ‘piggy-back’ schokdempers.

yamaha-xv950-03Om rijders te helpen bij het toevoegen van hun eigen persoonlijk tintje aan hun XV950 of XV950R, heeft Yamaha een volledig assortiment aan originele accessoires ontwikkeld. De XV950R zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Matt Grey en Camo Green. De XV950 zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Competition White en Midnight Black. Beide modellen zijn leverbaar vanaf eind september 2013.

meer informatie

Vergelijkbare artikelen

Back to top button