Motortransport in de praktijk

motomove-1

Heerlijk, twee weken sturen aan de Middellandse Zee. Onze eindredacteur Thijs Joosten liet zijn KTM 690 Duke naar Italië vervoeren door het gespecialiseerde bedrijf MotoMove. Hoe beviel dat?

Mijn geplande rit van Noord-Italië naar Napels is ruim duizend kilometer lang, en onderweg wil ik op m’n gemakje steden als Pisa, Florence en Lucca bezichtigen. Op 1100 saaie snelwegkilometers van Nederland naar Italië zit ik dan ook niet te wachten.

Vergelijkbare artikelen

Daarom besluit ik mijn motor naar Italië te laten vervoeren door het gespecialiseerde bedrijf MotoMove uit Kerkrade. Ik ben wel een beetje huiverig. Is dat niet duur? En hoe wordt er omgesprongen met mijn dierbare KTM?

De sympathieke eigenaar Rob van den Berg vertelt: “Als je uitrekent hoeveel je overnachtingen, brandstof, tolgeld, eten en drinken en slijtage van je motor kosten als je zelf rijdt, dan is motortransport absoluut niet duur. Zeker niet in combinatie met de actuele prijzen voor vliegtickets.” Oké, dat is een sterk argument. Een groot voordeel vind ik ook dat ik zo vier kostbare vakantiedagen win.

motomove-2

Stalen kooi

Dat ze bij MotoMove weten hoe ze met een motor moeten omgaan, zie ik met eigen ogen. Op het verzamelpunt in Kerkrade wordt mijn motor in een beschermende stalen kooi gereden die MotoMove speciaal heeft laten maken. Vervolgens wordt hij niet met vier, maar liefst zes spanbanden vastgemaakt. “Na elk transport worden die gecontroleerd en na elk seizoen vervangen. En al ons materieel is jong en wordt regelmatig gekeurd, van stapelaar tot vrachtwagen,” vertelt Rob, die zelf ook motorrijder is.

Nog geen 100 euro

Met een heftruck worden de kooien in de oplegger geladen. Per transport gaan er tot wel 30 motoren mee. Daarna vertrekken Rob of een van zijn medewerkers naar Bergamo in Noord-Italië. Andere transporten gaan naar steden als Pisa, Malaga, Girona en Bilbao, waar je meestal voor nog geen 100 euro rechtstreeks naartoe vliegt. Buiten deze bestemmingen kan er ook maatwerk worden geleverd als je met een groepje wilt reizen. Voor een niet-alledaagse motorreis door de Balkan kan er ook vervoerd worden naar bijvoorbeeld Kroatië.

motomove-3

Een week later haal ik mijn KTM op bij een transportbedrijf naast de luchthaven in Bergamo. Het transport heeft hij zoals verwacht zonder één krasje doorstaan. Mijn helm en motorcombi zijn meevervoerd, dus ik hoef me alleen maar om te kleden en te vertrekken. En de gedachte dat mijn KTM over twee weken in Pisa wordt opgehaald door MotoMove, vind ik ook plezierig. Relaxter kan mijn vakantie niet beginnen!

Meer informatie

 

Vergelijkbare artikelen

Ook interessant
Close
Back to top button