Startpagina » REPORTAGES » Praktijktest: Giga navi-mobieltje

Praktijktest: Giga navi-mobieltje

Gigaset GX290plus

Wat in auto’s allang de norm is, wordt ook op motoren steeds gangbaarder. Smartphones vervangen dure losse navigatieapparaten. Als totaaloplossing scoren ze met gebruiksgemak en een toenemend aantal navigatie-apps die conventionele navigatietoestellen oud doen lijken.

Het beeldscherm van een smartphone – hoewel nog steeds kleiner dan op een navigatietoestel – heeft een hoge resolutie en geeft kaarten en routes duidelijk leesbaar en haarscherp weer onder bijna alle lichtomstandigheden. De Gigaset GX290 plus is hierop bepaald geen uitzondering. Het 6.1-inch (15,5 cm) HDPlus beeldscherm biedt een beeldverhouding van 19,5:9 met een resolutie van 1560 bij 720 pixels. Het weergave is helder en scherp. Het wordt beschermd door sterk Gorilla Glass.

Goed alternatief

Als je een robuuste smartphone zoekt voor je toertochten, zal de Gigaset GX290 je niet teleurstellen. De overstap van een huidige Apple of Samsung is echter een beetje een cultuurschok. Hij is namelijk twee keer zo dik en twee keer zo zwaar. Anderzijds heeft hij een geweldige accuduur, en dat is vooral fijn op een motor zonder stroomaansluiting.

Je vindt de complete praktijktest en technische gegevens in ALPENTOURER 4/2021 – in onze webwinkel.

x

Check Also

Nieuwe TomTom Rider 410 als Great Rides Edition

De Rider 410 is gebaseerd op de Rider 400. In het Jubileumpakket zijn wereldkaarten inclusief lifetime update en 100 spannend motorroutes in Europa inbegrepen.

Kawasaki J300 met gratis navigatiesysteem

Tot 1 november 2015 worden de Kawasaki J300 en J300 SE met een gratis TomTom Rider 400 navigatiesysteem geleverd.