Adventure-concept Brixton Storr 500

Adventure-concept Brixton Storr

De KSR Group uit Oostenrijk is duidelijk serieus bezig met het uitbreiden van zijn eigen merken. Na voornamelijk en met succes actief te zijn geweest op de 125cc-markt, wijzen de laatste nieuwkomers op een uitbreiding van het modellengamma naar alle inhoudsklassen. Bijzondere aandacht gaat uit naar Brixton, dat al een grote cruiser heeft in de vorm van de Cromwell 1200 en een flexibel 500cc-platform met de diverse Crossfire-modellen.

Brixton Storr – een stoere bergbeklimmer

Het adventure-concept Brixton Storr is hierop ook gebaseerd. Op basis van de 500 cc paralleltwin met een vermogen van 48 pk heeft het ontwerpteam een knappe adventurebike op noppenbanden ontworpen. De motor wordt afgeveerd door een upside-down voorvork en een centrale schokdemper achter. Het motorblok zit goed beschermd in een stalen frame en de einddemper is slechts licht omhooggetrokken, waardoor er ruimte is voor veel bagageoplossingen.

Vergelijkbare artikelen

Interessante details van dit rijklare conceptmodel zijn de extra lange handgrepen voor de passagiers, die tevens dienen als bevestigingspunten voor softbags. Een verbanddoos vinden we geïntegreerd in de bekleding. Het ontwerp is zo geslaagd dat we eigenlijk maar één vraag hebben: wanneer is de start van de productie van de Brixton Storr?

Meer informatie over nieuwe toermotoren voor 2023 vind je in ALPENTOURER 2/2023.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button