BMW R 1300 GSA nog steeds in de herfst?

Het lijkt erop dat de Beieren het top-enduromodel in 2024 op de markt zullen brengen.

Je zou denken dat met alle mislukkingen, pech en ongelukken rond de nieuwe BMW R 1300 GS, BMW Motorrad op volle toeren zou draaien. Blijkbaar heeft het merk echter genoeg capaciteit om nu ook het topmodel BMW R 1300 GSA te lanceren. Het lijkt erop dat de Adventure binnenkort op de markt komt. Misschien dit najaar?

In elk geval is de homologatie voltooid. De Adventure komt al voor in de Zwitserse registratiedocumenten. De BMW R 1300 GSA is qua aandrijftechniek identiek aan zijn kleine zusje, maar weegt 21 kilo extra. Daarmee komt hij op 271 kilo, drie meer dan zijn voorganger. Hoewel hij korter is dan de 1250 GSA (met 62 millimeter), is hij aanzienlijk hoger (met 78 millimeter). Dit komt waarschijnlijk door het sportonderstel dat hier gebruikt gaat worden. De Adventure rolt op de markt op klassieke endurobanden met een 19-inch wiel voor en een 17-inch wiel achter.

BMW R 1300 GSA

Vergelijkbare artikelen

BMW R 1300 GSA doorbreekt in Duitsland de grens van 20.000 euro

Volgens de geruchtenmolen zal de BMW R 1300 GSA begin juli al te zien zijn tijdens de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen. Hij zou dan officieel gelanceerd worden in de herfst van 2024. De prijzen zullen in Duitsland voor het eerst de grens van 20.000 euro doorbreken, zelfs voor het basismodel. In Nederland zou dat een vanafprijs van rond de 25.000 euro kunnen betekenen. Een van de belangrijkste nieuwe functies van de GSA zal waarschijnlijk de eerder aangekondigde ASA automatische transmissie zijn.

Vergelijkbare artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button