Startpagina » NIEUWS » Sölkpas blijft na stormen gesloten tot 2018

Sölkpas blijft na stormen gesloten tot 2018

Sölkpasweg

De Sölkpasweg in de Steiermark is gesloten. © BH Liezen

De onder motorrijders geliefde Sölkpas in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark blijft tot de start van het seizoen 2018 gesloten, meldt de lokale overheid. De stormen in de eerste week van augustus hebben zeer grote schade aan de weg veroorzaakt. Het herstel gaat naar schatting 4,5 miljoen euro kosten.

Over een afstand van zeven kilometer zijn complete stukken wegdek meegesleurd door de watermassa’s. En ook zijn enkele bruggen zwaar beschadigd. Over een flink stuk van het traject zitten er enorme gaten in het asfalt.

Vanuit de noordwestelijke richting blijft de Sölkpas op zijn minst vanaf Gröbming tot St. Nikolai im Sölktal gewoon berijdbaar. De toegang tot het Natuurpark Sölktäler is daarmee gegarandeerd. Het is echter niet mogelijk om verder te rijden over de pasweg naar Tratten.

De actuele toestand van deze pas en meer dan 300 andere Alpenpassen en Alpenwegen vind je dagelijks bijgewerkt hier in het portaal en op onze speciale website.

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

Het nieuwe passenportaal

Meer inhoud en een nieuwe look geven de bezoeker een beter overzicht van de actuele toestand van inmiddels al 700 passen en bergwegen in Europa.

Loibl-pas afgesloten vanwege steenslag

Na een aardverschuiving zal de belangrijke pasovergang tussen Oostenrijk en Slovenië naar verwachting tot medio juni voor het verkeer zijn afgesloten.