Startpagina » NIEUWS » Sölkpas blijft na stormen gesloten tot 2018

Sölkpas blijft na stormen gesloten tot 2018

Sölkpasweg

De Sölkpasweg in de Steiermark is gesloten. © BH Liezen

De onder motorrijders geliefde Sölkpas in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark blijft tot de start van het seizoen 2018 gesloten, meldt de lokale overheid. De stormen in de eerste week van augustus hebben zeer grote schade aan de weg veroorzaakt. Het herstel gaat naar schatting 4,5 miljoen euro kosten.

Over een afstand van zeven kilometer zijn complete stukken wegdek meegesleurd door de watermassa’s. En ook zijn enkele bruggen zwaar beschadigd. Over een flink stuk van het traject zitten er enorme gaten in het asfalt.

Vanuit de noordwestelijke richting blijft de Sölkpas op zijn minst vanaf Gröbming tot St. Nikolai im Sölktal gewoon berijdbaar. De toegang tot het Natuurpark Sölktäler is daarmee gegarandeerd. Het is echter niet mogelijk om verder te rijden over de pasweg naar Tratten.

De actuele toestand van deze pas en meer dan 300 andere Alpenpassen en Alpenwegen vind je dagelijks bijgewerkt hier in het portaal en op onze speciale website.

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

Hahntennjoch gesloten vanaf medio september 2018

Het Hahntennjoch in Tirol is vanaf medio september tot het einde van die maand grotendeels afgesloten.

Wintersluiting op Alpenpassen: diverse openingsdata bekend

Nog deze meimaand wordt de wintersluiting van meerdere paswegen opgeheven en zijn ze voor komend seizoen weer berijdbaar.