Voorwoord 2-2024 – toertochten in Frankrijk

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel toertochten in Frankrijk
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Dit prachtige nummer van ALPENTOURER met mooie toertochten in Frankrijk laat je opnieuw zien dat we op onze redactie nooit zonder ideeën komen te zitten. Je zou denken dat alle motorbestemmingen in Europa zo langzamerhand wel afgegraasd zouden zijn. Maar zelfs na meer dan 50 nummers vindt ons internationale team van auteurs nog steeds nieuwe bestemmingen en frisse invalshoeken om vertrouwde plekken opnieuw te ontdekken.

Frankrijk is zo’n land waarvan sommige motorrijders denken dat ze alles al gezien, meegemaakt en afgevinkt hebben. Maar waarschijnlijk zul je verbaasd opkijken: zelfs de journalisten van ALPENTOURER, die al vele jaren naar de Grande Nation reizen, worden opnieuw verrast van nieuwe toertochten in Frankrijk.

En dus hebben we ook deze keer weer levendige reisverslagen voor je, die de weliswaar prachtige Franse Alpen en de Pyreneeën links laten liggen. Na het lezen van de artikelen over de Hauts-de-France en Bretagne, zullen de maritieme kusten in het noorden en noordwesten van Frankrijk vast op je wensenlijstje staan.

Vergelijkbare artikelen

‘Water’ is het centrale thema van dit nummer met toertochten in Frankrijk. Of het nu aan de Opaalkust is of aan de wilde, ruige kliffen in het Franse noordwesten. We hebben ook een top-10 van rivieren met elk hun eigen karakter. Twee ervan, de Lot en de Tarn, zijn bijzonder genoeg om te bezoeken en voegen een bijzondere wending toe aan een reis naar Zuid-Frankrijk.

En wat zou Frankrijk zijn zonder de Franse keuken? Vlaanderen mogen we gerust een culinair paradijsje noemen, maar in vergelijking met Nederland hebben lekker eten en drinken in Frankrijk een heel andere status dan bij de ‘Ollanders. Motor­rijders kunnen dit vrijwel overal in de Grande Gourmet Nation ervaren.

En waarom zou je niet in literaire voetsporen treden? Als fan van regionale misdaadromans ben ik de laatste tijd vooral gecharmeerd van het werk van een Duitse auteur die onder het pseudoniem Pierre Martin zijn hoofdpersoon – Madame le Commissaire – zowel in het Massif des Maures als aan de nabijgelegen Middellandse-Zeekust onderzoek laat doen. We wilden niet nabootsen wat deze politiedame meemaakt, hoor, maar alleen de plekken bekijken waar ze actief is. Thomas Krämer heeft uitstekend werk geleverd. Lees het zelf maar…

Nieuwe motoren: voor toertochten in Frankrijk

GPS 2-2024 Alpentourer 2-2024 toertochten in Frankrijk
Nu in de webwinkel

Om te zorgen dat je deze nieuwe, fantastische bestemmingen op een ontspannen manier kunt bereiken, werpen we ook een blik op de nieuwe motoren die geschikt zijn voor lange reizen in 2024. Vooral adventurebikes springen eruit. Zij zijn in de loop der jaren veranderd in een echte multitool voor motorreizigers. De markt biedt momenteel een prachtige variëteit waarin iedereen zijn persoonlijke favoriet kan vinden – ook voor toertochten in Frankrijk.

Veel leesplezier!


ALPENTOURER abonneren? Dat kan hier wel!


Vergelijkbare artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button