Startpagina » NIEUWS » Wintersluiting op Alpenpassen: diverse openingsdata bekend

Wintersluiting op Alpenpassen: diverse openingsdata bekend

Langzaam maar zeker worden de diverse Alpenpassen bevrijd van een dik pak sneeuw dat zich in de loop van de voorbije winter heeft opgehoopt. Nog deze meimaand wordt de wintersluiting van meerdere paswegen opgeheven en zijn ze voor komend seizoen weer berijdbaar. Op het Stilfser Joch/Passo dello Stelvio gaat bijvoorbeeld op 26 mei volgens planning de slagboom omhoog. Al vanaf Pinksteren kun je tot Hotel Franzenshöhe op een hoogte van 2188 meter rijden. De Umbrailpas, een veelgebruikte toegangsweg naar de Stelvio vanuit Zwitserland, gaat op 20 mei 2018 open.

Reeds sinds vorige week geopend is de geweldige Maltatal Hochalmstraße, waarvan het einde op de Kölnbrein-stuwdam op een hoogte van ruim 1900 meter ligt. Het tolgeld voor motoren bedraagt dit seizoen voor de deze weg 11 euro. De eveneens geliefde Silvretta Hochalpenstraße opent naar verwachting op 20 mei 2018. Motorrijders betalen 12 euro aan tol.

Op het Timmelsjoch is al een poos geleden gestart met het ruimen van sneeuw. De route met het prachtige motormuseum bij het tolstation is naar verwachting eind mei en op z’n laatst begin juni helemaal sneeuwvrij. In 2018 wordt samen met de buurregio Zuid-Tirol het 50-jarig jubileum van deze wegverbinding gevierd. De aanleg van de weg op de steile zuidhelling op de Italiaanse zijde werd namelijk pas in 1968 voltooid.

In Zwitserland zijn de openingsdata bekendgemaakt van de Umbrailpas, de Albulapas en de San Bernardinopas. Deze populaire paswegen zijn vanaf 25 mei 2018 weer berijdbaar. De komende dagen zullen waarschijnlijk nog meer passen in Zwitserland worden vrijgegeven voor het verkeer. Zodra de precieze openingsdata voor deze en andere passen bekend zijn, vind je ze zoals altijd op het grootste Europese overzicht van pas- en bergwegen hier op het portaal van ALPENTOURER.

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

10 bochtenrijke paswegen

Mooie bochten zijn voor een biker de slagroom op de taart. In de Alpen vind je er tientallen.

Sölkpasweg

Sölkpas blijft na stormen gesloten tot 2018

De onder motorrijders geliefde Sölkpas in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark blijft tot de start van het seizoen 2018 gesloten.