Startpagina » REPORTAGES » Triglav – een Sloveense toertocht

Triglav – een Sloveense toertocht

Slovenië is een onderschat land, dat motorrijders veel te bieden heeft. Deze tocht rondom de ‘heilige’ berg Triglav in het gelijknamige nationale park toont de kwaliteit van de wegen, landschappen en stadjes tussen de Alpen en de Karawanken.

Het eerste stuk van Begunje (1) naar Kranjska Gora is nog een opwarmertje, maar op weg naar de 1 611 meter hogen Vršič-pas (2) moet er flink worden gewerkt. Het bergtraject bevat liefst 51 haarspeldbochten, waarvan ruim de helft met kinderkopjes is bekleed. Voor de klim loont een bezichtiging van de Russische kapel, die er staat ter nagedachtenis aan de dwangarbeiders die tijdens de aanleg van de weg stierven.

De tolplichtige weg naar het Mangartzadel (3) is alleszins de moeite waard, maar wie onvoldoende tijd heeft, kan dit schrappen. Daarvoor is het Soča-dal (4) een genot van de hoogste orde. Bestel hier voor de lunch een lekkere forel.

In Kobarid leer je in een museum veel over de twee Wereldoorlogen, die ook in de Alpen hun sporen hebben achtergelaten. Achter Tolmin verlaten we het dal van de Soča en toeren we over een mooie bergtraject (6) bergopwaarts naar Podbrdo. Aansluitend voert de Bohinjsko sedlo naar het Meer van Bohinj (7). Ten slotte zetten we koers naar Bled (8), waar in Vila Bled al een stuk ‘kremšnita’ ofwel roomtaart op ons wacht …

Deze toertocht is een van twee dozijn toertochten in de nieuwe TOERATLAS 2de editie! Klik voor meer informatie.

Hotel Lambergh – de uitvalsbasis voor deze toertocht

Weg van de grote doorgaande wegen en toch zeer centraal gelegen omdat de Karawankentunnel slechts enkele kilometers verderop ligt, bevindt zich Hotel & Château Lambergh. De naam verraadt al dat de gasten hier zeer smaakvol ingerichte kamers in de moderne nieuwbouw aantreffen, en tevens negen authentiek ingerichte kamers in het historische kasteel, waarvan de oudste delen uit de elfde eeuw stammen.

Beide bevinden zich in een fraai aangelegd kasteelpark, dat door de toppen van de Karawanken en de Julische Alpen wordt omkaderd. Van hieruit kun je in alle windrichtingen rijden tot het je duizelt. Na de toerdag is het tijd voor ontspanning in het wellnesscentrum met zwembad en sauna en natuurlijk de uitstekende keuken van het hotelrestaurant.

x

Check Also

GPS 3/2021: Oostenrijk • Bodenmeer • Elfsteden

De beschikbare gps-gegevens van ALPENTOURER 3/2021: toertochten in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

GPS 2/2021: Alpenlanden

De beschikbare gps-gegevens van ALPENTOURER 2/2021: toertochten in Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië.