ALPENTOURER Lezersreizen 2015

leserreise-1

De geliefde ALPENTOURER Lezersreizen voor 2015 vind je terug in een – Duitstalige – catalogus. In totaal zijn het zeven motortrips met een reisduur van 7 tot 16 dagen. Daarnaast organiseren we in 2015 twee lezersmeetings. Natuurlijk nodigen we naast onze Duitstalige lezers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook onze fans uit Nederland en Vlaanderen van harte uit! Reeds dit jaar zijn enkele bikers uit de Benelux met ons meegereisd, onder wie zelfs enkele op herhaling.

De allereerste van onze Lezersreizen is traditiegetrouw onze trip naar Kroatië, die op 26 april 2015 start. In vergelijking met vorig jaar hebben we het programma bijna helemaal omgebouwd. We concentreren ons nu op de Kvarner Bocht en het prachtige Velebit-gebergte ten noorden van Zadar.

Op 16 mei 2015 zetten we reeds voor de derde maal koers richting het Loiredal in Frankrijk. Ook hier volgen we niet hetzelfde programma als de voorgaande jaren, maar hebben we voor komend seizoen een echte topper opgenomen: drie nachten lang verblijven we in het Château Bourdaisière bij Amboise! Een bijzonder highlight tijdens een motorreis in het dal van de kastelen.

leserreise-2

Nieuw in het programma is een 10-daagse Corsica-reis (vanaf 22 mei 2015) onder de hoede van onze vriend en medestrijder Manfred Hecking. Deze enthousiaste motorrijder begeleidt al jarenlang klanten door half Europa. En omdat wij gezien de toenemende vraag niet meer alles zelf kunnen doen, zijn we blij dat Manfred, met wie we op dezelfde professionele golflengte zitten, voor ons een „echte“ ALPENTOURER Lezersreis kan begeleiden, want hij is ook nog eens abonnee van ons blad!

De volgende motorreis heeft een heel persoonlijk tintje, want hoofdredacteur Stephan neemt je mee naar zijn ‘tweede vaderland’: Wales. Daar heeft hij een tijd gewoond en is toen verliefd geworden op het land en de mensen. Vanaf 13 juni geeft hij je een uniek inkijkje in een streek die ten onrechte door veel reizigers wordt genegeerd.

leserreise-3

Na de succesvolle eerste tocht over de Wild Atlantic Way, de jongste themaroute van Ierland, in 2014, staat deze reis ook in 2015 op het programma van de ALPENTOURER Lezersreizen. Vanaf 20 juni reis je onder deskundige begeleiding naar het ‘Emerald Isle’. Een langjarige medewerker en echte Ierland-insider laat jullie de mooiste plekjes zien.

De langste reis van komend seizoen is een gebied dat eveneens nieuw is, maar opnieuw door de beste expert wordt begeleid die je je maar kunt voorstellen. Hij voert naar de Baltische staten. Reisbegeleider Jürgen Grieschat staat bekend als dé Oost-Europa-expert als het om motorreizen naar het ‘wilde oosten’ gaat. Vanaf 18 mei 2015 neemt hij zijn gasten mee voor een bijzondere reis door Estland, Letland en Litouwen, exclusief voor lezers van ALPENTOURER.

Natuurlijk mag je ook in 2015 weer een ALPENTOURER Seizoensfinale van ons verwachten! Ons traditionele lezerstreffen, waar alles eigenlijk mee is begonnen, voert in zijn zesde editie kriskras door de Balkan. Van 19 tot 27 september doorkruisen we op z’n minst voor een deel Slovenië, Kroatië, Bosnië & Herzegovina en Montenegro. Een uitstekende kans om de Balkan van dichtbij te ervaren. Wie mee wil, moet wel weer snel zijn, want de Seizoensfinale is elk jaar eerder volgeboekt, hoewel het onze grootste motorreis is.

leserreise-4

Als je niet zoveel tijd kan of wil vrijmaken voor een langere Lezersreis, is een van onze ALPENTOURER Lezersmeetings misschien iets voor je. Begin augustus organiseren we er een in het Zwarte Woud, en begin september een tweede in het Ertsgebergte in Oost-Duitsland. Ze bestaan uit een lang weekend van donderdag tot zondag met twee dagtochten, veel plezier en veel leuke collega-bikers. En we hebben heel aantrekkelijke prijsjes onderhandeld…

Zodra we terug zijn van deze Seizoensfinale, zetten we alle motorreizen met aanvullende informatie ook online, compleet met boekingsmogelijkheden. Wie zolang niet kan wachten, kan het programma ook hieronder of hier bekijken, downloaden en het inschrijvingsformulier op de laatste pagina invullen.

We zien elkaar tijdens het seizoen 2015, ergens in Europa. En oh ja, vertel het alsjeblieft verder!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button